Omul de afaceri francez acuzat că ar fi abuzat mai mulţi copii a fost lăsat să plece acasă după ce i-a expirat ordnanţa de reţine. Pierre Duarte s-a ales cu cea mai uşoară măsură preventivă, cea a controlului judiciar, chiar dacă a recunoscut o parte dintre fapte.

În spatele omului de afaceri respectabil se ascundea un monstru, spun anchetatorii. Pierre Duarte îşi împlinea fanteziile bolnave cu băieţi minori. Copii vulnerabili, uşor de păcălit şi de cumpărat.

Articolul continua dupa recomandari

Ancheta a început după ce inspectorii maternali de la un centru din Bucureşti au văzut ce se întâmplă cu unul dintre băieţi.

MIHAELA UNGUREANU, Șefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4:

"Noi am sesizat secţia de poliţie în momentul în care am văzut că minorul vine în centru cu obiecte de valoare. Un telefon scump, un ceas scump şi de asemenea sume de bani."

Acesta era de fapt preţul pe care omul de afaceri îl plătea pentru plăcere. Avea chiar şi intermediari prin care ajungea la victimele lui.

Culmea, tot foşti copii care au crescut în centrele de plasament. Adulţi acum, care ştiau mersul lucrurilor.

Deşi locuia la Cluj, omul de afaceri îşi închiriase un apartament într-un bloc din sectorul 5 al Capitalei. Aici, a fost găsit de către poliţişti, la percheziții în compania minorului, dar şi în compania unuia dintre intermediari.

Obiectele de valoare, dar şi mesajele pe care le schimba cu victimele sale de la centrul de plasament din Bucureşti l-au dat de gol pe francez.

Imediat, anchetatorii au ajuns şi unul dintre copiii abuzaţi.

MIHAELA UNGUREANU, Șefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4:

”În primă fază, copilul a negat că este vorba despre altceva sau despre ceea ce s-a întâmplat în realitate!”

Acum, copilul primeşte consiliere psihologică, iar personalul centrului de plasment încearcă să limiteze pe cât de mult posibil o viitoare întâlnire între cei doi.

Omul de afaceri de origine franceză a stat ore bune faţa în faţă cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. A şi recunoscut o parte din fapte, însă a fost plasat sub control judiciar.

Omul de afaceri este acuzat de raporturi sexuale cu minori şi riscă până la 7 ani de închisoare.