Un fotograf olandez s-a strecurat în clădirile abandonate din stațiunea Băile Herculane și a surprins în imagini modul în care edificiile istorice, considerate pe vremuri a fi de lux, au ajuns astăzi în paragină.

Roman Robroek a realizat fotografiile în vara anului 2019. Imaginile, de un puternic impact vizual, arată cum clădiri pline de istorie din stațiunea Băile Herculane - acolo unde au fost descoperite temple, monumente și statui din vremea romanilor - se degradează pe zi ce trece, în lipsa interesului din partea statului și a investițiilor.

Articolul continua dupa recomandari

Băile HerculaneVezi 4 imagini în Galerie

Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea: Băile Herculane, lux, gunoaie și şobolani

România pierde în fiecare an sute de milioane de euro pentru că nu ştie să facă turism. Lipsa drumurilor şi dezinteresul autorităţilor fac din țara noastră codaşa Europei la capitolul vizitatori străini.

Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea? Este campania Observator care a readus în atenția publicului, tot în această vară, o destinaţie abandonată în trecut: Băile Herculane.

Staţiunea de pe valea Cernei, cu ape vindecătoare şi cu aer pur, a ajuns de nerecunoscut. Lângă hotelurile de lux, reporterul Cristi Popovici a descoperit condiţii revoltătoare, unde turiştii fac tratamente înconjuraţi de gunoaie şi de şoareci.