Fostul ministru delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu şi Dinu Pescariu au fost audiați la DNA, în legătură cu preluarea bazei Cutezătorii.

Potrivit unor surse judiciare, fostul tenisman ar fi suspectat de instigare abuz în serviciu legat de modul în care a închiriat baza sportivă „Cutezătorii”.

Articolul continua dupa recomandari

La ieșirea de la DNA, Dinu Pescariu a declarat că Baza Cutezătorii ”nu a fost niciodată pentru elevi, ci pentru nişte agape ale unor şmecheri din Ministerul Educaţiei”.

”Baza asta (Cutezătorii – n.r) nu a fost niciodată pentru elevi, ci pentru nişte agape ale unor şmecheri din Ministerul Educaţiei”, a declarat Dinu Pescariu, la ieşirea din sediul DNA.

El a precizat că nu-i cunoaşte pe cei la care face referire şi, răspunzând unei întrebări legate de investiţia pe care a făcut-o în baza respectivă, a spus: ”Am investit într-o groapă de gunoi”.

La audieri, în acelaşi dosar, se află în continuare fostul ministru delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu. Acesta se află în sediul DNA de mai bine de o oră.

Conform unei investigaţii realizate în 2014 de Centrul de Investigaţii Media, în 30 aprilie 2004, RA-APPS, aflată sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului, condus atunci de Eugen Bejinariu, încheia un contract care prevedea că Fundaţia "Dinu Pescariu" închiriază de la stat Baza Cutezatorii, însemnând aproape 60.000 de metri pătraţi de teren in zona de nord a Bucureştiului şi clădirile aferente, pentru doar 9.000 de euro pe lună. Contractul avea o valabilitate de zece ani.

Cinci ani mai tarziu, in 2009, deşi Dinu Pescariu îşi ridicase deja acolo un luxos complex sportiv pi spa, Baza Cutezătorii se afla în patrimoniul Ministerului Educaţiei, unde ajunsese încă din anul 2005, printr-o decizie a ministrului Mircea Miclea.

În 2009, Ministerul Educaţiei, condus de Ecaterina Andronescu, îi prelungeşte lui Pescariu contractul pentru Baza Cutezatorii pentru încă 25 de ani, pentru aceeaşi chirie. Conform unui act adiţional prezentat de Centrul de Investigaţii Media, în schimbul unui număr de abonamente la centrul spa pentru şefii din minister, Pescariu scapă şi de clauzele care-l împiedicau să dispună de Baza Cutezătorii după bunul său plac.

Interdicţia de a face modificări fără acordul scris al proprietarului se transformă în imposibilitatea de a face modificări fara să-l "informeze" pe proprietar, iar interdicţia neechivocă de a subînchiria sau de a se asocia primeşte o nuanţă: ambele sint permise "doar in scopul exploatării eficiente a Bazei Cutezătorii" şi doar după ce il informează pe proprietar.

Ecaterina Andronescu a negat la acel moment că semnătura de pe acel contract i-ar aparţine, sugerând că aceasta ar putea fi a lui Mihnea Costoiu, care-i era adjunct la acel moment.

Sursa: news.ro