Fostul ministru al Mediului Attila Korodi s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, care este, de asemenea, audiat de dimineaţă la DNA.

Deputatul Attila Korodi a declarat, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că a dat explicaţii în faţa anchetatorilor, în condiţiile în care numirea guvernatorului Deltei Dunării era atributul ministrului Mediului, funcţie pe care el o deţinea în 2008, când a fost numit Liviu Mihaiu.

Articolul continua dupa recomandari

"Am fost surprins când am auzit că s-au plătit acele sume de bani. (…) Nu comentez dacă a fost sau nu o infracţiune de corupţie numirea lui Liviu Mihaiu”, a mai spus Korodi.

Attila Korodi preciza, după ce Bogdan Olteanu a fost pus sub acuzare, că propunerea ca Liviu Mihaiu să fie numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a venit, în 2008, din partea PNL, iar el, ca ministru al Mediului în acea perioadă, a considerat că este o propunere corectă, pe care poate să o înainteze premierului.

Bogdan Olteanu este audiat, miercuri, la DNA, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Olteanu a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă şi este în arest la domiciliu din 29 iulie, iar în 1 august a demisionat din funcţia de viceguvernator al BNR. Demisia a fost înregistrată în Parlament şi este luată în discuţie meircuri de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Sursa: News.ro