Carla Bruni va lansa la toamnă primul său album în patru ani, în întregime în limba engleză, în care reia cântece pop și country, precum legendara odă dedicată soților ''Stand By Your Man'', informează France Presse, citat de Agerpres

Albumul ''French Touch'' urmează să fie lansat la 6 octombrie și vizează un public anglofon.

Articolul continua dupa recomandari

Primul single, lansat vineri, este o reluare a ''Enjoy the Silence'' a Depeche Mode, melodie pe care cântăreața o reinterpretează cu vocea sa lejeră și ușor răgușită într-o versiune mai intimă decât stilul electronic al originalului.

Fosta primă doamnă a Franței a declarat revistei americane specializate în muzică Billboard că albumul va include, de asemenea, o reluare a celebrului cântec country ''Stand By Your Man'', de Tammy Wynette.

Lansat în 1968, acest cântec ale cărui versuri — ''Fii mândră de el / La urma urmei nu este decât un om'' — au fost interpretate ca o acceptare a bărbaților în ciuda defectelor lor și ca o viziune tradiționalistă a rolului femeilor, le-a înfuriat pe feministe.

''Este un omagiu adus tuturor bărbaților din lume. Este cântecul soțului. Este foarte macho într-o manieră foarte tandră'', a subliniat Carla Bruni întrebată dacă acest cântec se referă la soțul ei, Nicolas Sarkozy.

În acest interviu, cântăreața de 49 de ani a refuzat să răspundă la întrebări cu privire la președintele american, Donald Trump, care a afirmat că a avut o aventură cu ea, ceea ce Carla a dezmințit în trecut.

Pentru acest nou album, ea a lucrat cu producătorul canadian David Foster, aflat în spatele multor artiști de succes, precum canadiana Céline Dion, grupul Chicago sau cântărețul italian Andrea Bocelli.

Supranumită 'prima doamnă a muzicii franceze', Bruni a devenit cunoscută în anul 2002, cu primul ei album 'Quelqu'un m'a dit'. De atunci, vocea ei șoptită și senzuală, versurile introspective, instrumentația austeră și acustică au făcut-o populară în întreaga lume. Muzica ei are de asemenea influențe folk, jazz și blues.

Sursă: Agerpres