Până să fie gata ouăle de Paşte, românii mai au o grijă, curăţenia generală. Este tradiţie ca locuinţele să fie lună în ziua Învierii. Iar pentru cei care n-au timp să se ocupe singuri, au apărut firmele specializate. În schimbul a câteva sute de lei, angajaţii lor au grijă de fiecare încăpere.

Pentru familiile moderne, timpul este cu siguranţă o problemă. Însă, nu una care să nu-şi găsească rezolvare. Cu un întreg arsenal, angajaţii firmelor de curăţenie preiau cea mai obositoare sarcină înainte de Paşte. 

Articolul continua dupa recomandari

Liana, client: Am ales să lucrez cu o firmă de curăţenie pentru că îmi oferă siguranţă. Am un contract semnat cu o firmă de curăţenie pentru bunurile din casă, pentru promptitudine, şi nu mai pierd eu două sau trei zile cu curăţenia. Ei în câteva ore termină. Fac în detaliu

200 de lei costă curăţenia pentru o garsonieră

Liana apelează de câţiva ani la firmele specializate. Pentru timpul economisit, e dispusă să scoată din buzunar o mare parte din salariu. Locuieşte într-o casă, aşa că pentru patru camere, o bucătărie şi două băi, plăteşte 700 de lei.

Valentin Simuţ, manager firmă de curăţenie: Sumele variază în funcţie de necesitatea fiecăruia. Depinde dacă e un apartament cu două camere, cu trei camere sau o vilă. Preţurile pornesc de la 200 de lei

Atât costă curăţenia generală pentru o garsonieră. Cei care au un apartament cu două camere plătesc 350 de lei, iar preţul creşte cu câte 100 de lei pentru fiecare cameră în plus.

Cererile pentru curăţenie cresc cu 75% de Paşte

În această perioadă, telefoanele firmelor de curăţenie nu se opresc din sunat.

Valentin Simuţ, manager firmă de curăţenie: Cererile cresc în această perioadă cu 75%. Solicitările încep de la jumătatea lunii martie şi se întind până aproape de Florii

Şi pe internet, românii îşi oferă serviciile de menaj. Preţurile nu diferă foarte mult de cele ale firmelor de curăţenie. 

Aveţi însă grijă pe mâinile cui vă lăsaţi locuinţa. Citiţi cu atenţie referinţele altor clienţi înainte să invitaţi în casă o persoană străină. Sau semnaţi contract cu o firmă care vă oferă garanţia unor servicii profesioniste.