O poveste sinistră cutremură România. O fetiţă de doar cinci ani, din Baia Mare, a fost răpită, violată şi mutilată. Trupul ei fără viaţă a fost găsit, aseară, de fraţii ei, într-un combinat dezafectat situat la 100 de metri de casă. Poliţia Română este în alertă.

Există un cerc de suspecţi, dar nicio reţinere. Sunt căutări ample de aproape 24 de ore. Ucigaşul nu a fost încă identificat, iar în oraş se vorbeşte că un fost preot ar fi putut să o ucidă pe Estera.

Articolul continua dupa recomandari

Estera Marcovici ar fi fost răpită chiar din mijlocul copiilor cu care se juca. Era ora 19 când părinţii au sesizat dispariţia. Împreună cu rudele şi vecinii, au început s-o caute prin împrejurimi.

Patru ore mai târziu, fraţii copilei au găsit-o printre ruinele fostului combinat. La doar 100 de metri de casă. Era pe jumătate dezbrăcată şi avea răni grave pe tot corpul. 

"Se bănuieşte că într-o zi un om cu barbă le-a oferit copiilor bomboane, mai multe dulciuri. Şi tot ăla, care l-au văzut copiii în poza ce le-a arătat Poliţia o mai fost în altă zi pe Uranus şi le-a oferit şi acolo", spune unchiul fetiţei ucise.

La ora 23 şi 30 de minute, părinţii au anunţat Poliţia că au găsit trupul fetiţei de cinci ani. Agenţii au păzit toată noaptea locul crimei. Potrivit unor surse, unul dintre principalii suspecţi a fi şi un bărbat care poartă haine preoţeşti şi care ar mai fi fost văzut în cartierul mărginaș al orașului Baia Mare.  

Bogdan Gabor, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş: "Colegii mei verifică toate pistele posibile. Sunt ridicate probe ADN, sunt ridicate probe de sânge, mijloace materiale de probă, sunt căutaţi şi identificaţi martori."

Dan Antonescu, psiholog criminalist: "Ar trebui avuţi în vedere cei din zonă cunoscuţi după acelaşi mod de operare, întrucât îmi aduc aminte că la televiziunea naţională am făcut un reportaj referitor la un caz tras la indigo. Acolo, în zona Baia Mare, Baia Sprie. Autorul, între timp, a fost eliberat." 

Este cea mai amplă operaţiune de căutare a unui criminal din ultimii ani. Peste o mie de poliţişti sunt pe urmele lui. Au un cerc de 23 de suspecţi. Foşti deţinuţi eliberaţi în ultimii doi ani, cunoscuţi pentru infracţiuni sexuale. S-au organizat două centre de comandă. Unul la Bucureşti, altul în Baia Mare. Şeful Poliţiei Române a trimis la Maramureş cei mai buni ofiţeri judiciarişti. 

Cătălin Cherecheş, primar Baia Mare: "Vorbim de un infractor care, din sursele pe care le are Poliţia, nu este din acea zonă. Este un personaj care are deviaţii în zona pedofiliei. A mai avut antecedente penale sau probabil chiar a fost încarcerat cu privire la astfel de fapte."

Un caz mai vechi, din 2005, pare tras la indigo. Atunci, la Iaşi, Larisa Chelaru, o fetiţă de opt ani, a fost abuzată sexual şi ucisă. Trupul ei a fost găsit două luni mai târziu, într-o ghenă din faţa blocului în care locuia.