Inconştienţa unor părinţi este surprinsă în imagini revoltătoare. Un copil de niciun an a fost filmat la volan. Era în braţele tatălui, cu suzeta în gură şi cu mâinile pe volan. Fetiţa este filmată chiar de mamă, în timp ce tatăl ei se distrează. Şi tot părinţii au distribuit filmul pe internet. La un moment dat, tatăl lasă volanul doar pe mâinile copilului, în timp ce maşina rulează cu viteză.

Pe un drum naţional din Mehedinţi, ziua, în amiaza mare, un bebeluş conduce o maşină cu peste 50 de kilometri pe oră.

Articolul continua dupa recomandari

Tatăl fetiţei pierde controlul volanului în mai multe rânduri

Fetiţa stă în braţele tatălui şi niciunul dintre ei nu poartă centura de siguranţă. Într-o continuă distracţie, pe ritmuri de muzică populară, mama copilului chiar le distrage atenţia cu întrebări.  

Copilul de nici un an trage de manete şi atinge schimbătorul de viteze. La un moment dat, într-o curbă, maşina ajunge pe contrasens.

Drumul cu o bandă pe sens este intens circulat. Mai multe maşini vin din faţă, iar de multe ori, tatăl este obligat să bruscheze volanul ca să redreseze maşina pe sensul corect de mers. 

Cosmin Andreica, ofiţer de poliţie: Este evident că nu mai deţine controlul auto şi nici nu poate manevra volanul din cauza copilului pe care îl are în braţe

Filmarea, pusă cu mândrie pe internet chiar de mama fetiţei

Filmarea a fost postată pe internet, cu mândrie, chiar de mama bebeluşului. Cu descrierea - cea mai tare şoferiţă, suzeta e un accesoriu. 

După ce mai mulţi oameni au comentat că ceea ce fac părinţii este inconştienţă pură, mama a şters postarea.

Tatăl fetiţei, amendat cu 870 de lei

Un poliţist a urmărit imaginile şi a explicat cât de grave sunt consecinţele unor astfel de fapte.

Cosmin Andreica, ofiţer de poliţie: Aceste manevre se situează pe locul 2 şi 3 după alcool ca şi cauze de producere a accidentelor pe drumurile publice. Dacă ar fi fost constatate de un poliţist rutier, i-ar fi fost suspendat permisul de conducere

Şoferul a fost identificat şi sancţionat de poliţiştii din Mehedinţi cu 870 de lei. Nu este prima dată când părinţi inconştienţi îi încurajează pe copii să se urce la volan.  

Mai mult, se laudă apoi pe internet, iar uneori îşi învaţă copiii chiar să se certe cu ceilalţi şoferi, în trafic. 

Dacă vedeţi astfel de imagini în trafic sau pe internet, sunaţi la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Numărul unic pentru "telefonul copilului" este 116.111.