Cea mai cunoscută mâncare românească a fost sărbătorită cu fast. E festivalul sarmalelor la Salonta, lângă Oradea, şi mii de pofticioşi şi-au îndreptat, astăzi, paşii spre Parcul "Maria" din centrul oraşului.

În foi de varză, de viţă, cu smântână sau fără, obligatoriu cu mămăliguţă şi ardei iute, sarmalele au fost, astăzi, vedete în zona Salontei. Nu mai puţin de 16.000 de sărmăluţe au gătit bucătăresele de prin partea locului, la Festivalul Sarmalelor.

Articolul continua dupa recomandari

Cu gustul dulce-acrişor de la roşiile de grădină, uşor condimentate, nici prea grase, nici prea slabe, cu carne de porc sau fără, doar cu o mână de ciuperci tocate, succesul a fost garantat.

Este, de fapt, un festin oferit fără niciun ban tuturor celor care ajung în Parcul "Maria". Povestea sarmalelor pentru toţi a început în urmă cu nouă ani, când trei familii din localitate şi-au dat mâna şi au întins masă mare pentru toţi nevoiaşii din Salonta.

Şi acum, sarmalele s-au dat gratis. N-a lipsit scopul nobil al festivalului. Organizatorii au vândut bilete la o tombolă, iar din banii strânşi se vor cumpăra medicamente pentru două femei grav bolnave din localitate.