În acest weekend, Bucureştiul este un spectacol de lumină şi culoare. Mii de bucureşteni ies seara din case şi se plimbă prin centrul oraşului, printre jocurile de lumini create de artişti. În a doua zi a festivalului Spotlight, imaginile proiectate pe clădirile monument de pe Calea Victoriei, împreună cu muzica din boxe, le-a stârnit pofta de dans.

Efectele speciale, clădirile luminate feeric şi muzica antrenantă i-au trezit la viaţă pe bucureşteni.

Articolul continua dupa recomandari

Premiu de 1.000 de euro oferit înainte de Spotlight

Câţiva paşi mai încolo, la Palatul Telefoanelor, şi cei mici îşi găsesc de joacă. Iau pulsul naturii prin animaţii pe care le pot controla chiar ei.

Sesiunile de video-mapping şi instalaţiile interactive îndrăzneţe se întind pe un traseu de un kilometru. Aşa că mai toţi stau cu telefoanele în mâini, ca să nu piardă vreun moment.

Unul dintre artişti a câştigat un concurs, înainte de festival. Din mai multe proiecte, a fost aleasă o singură idee, premiată cu o mie de euro şi susţinută financiar de organizatori.

Livia Zaharia, arhitect: Creaţia mea a vrut să sublinieze egalitatea în diferenţă. Are patru intrări, toate diferite, cum toţi suntem diferiţi, care ne aduce sub aceeaşi boltă cerească care este elementul comun 

Traseul este completat şi de casa Qreator. 

Cei care vor să se bucure de proiecţiile şi luminile de pe Calea Victoriei o pot face până duminică seara.