Staţiunea Borsec a devenit pentru trei zile capitala preparatelor la ceaun. Zeci de bucătari din Albania, Republica Moldova sau Ungaria şi-au prezentat tradiţiile culinare în aer liber. Iar chefii s-au întrecut în reţete fără să se uite la cantităţi. Numai gulaşul a fost pregătit într-un ceaun de 600 de litri.

În Perla Carpaţilor cum este numită Staţiunea Borsec, preparatele la ceaun au fost provocarea principală a zecilor de bucătari. Din ţară sau din străinătate, fiecare a venit cu o reţeta tradiţională. Un cuplu din Chişinău a pregătit un preparat preferat al vânătorilor din munţii Caucaz.

Articolul continua dupa recomandari

Într-un alt ceaun, la foc mocnit, este pregătită o tocăniţă de căprioară. Alături un porc de 120 de kilograme este învârtit la proţap.

O tocană ciobănească de miel i-a impresionat pe participanţii la festival. Ingredientele sunt simple: unt, ardei, ceapă şi usturoi.

La festival a fost pregătit şi un preparat tradiţional albanez, asemănător gulaşului. Doi bucătari din Slovenia şi-au prezentat o reţetă faimoasă din zona lor.

Pe lângă demonstraţii culinare la evenimentul din Borsec au loc şi concursuri sportive.