Vă propunem încă o destinaţie de vacanţă. Mai ales dacă vă încântă bucătăria românească. Nu degeba Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană în acest an. În Mărginime, într-un sat cu o privelişte de vis, zeci de turişti s-au bucurat de soare şi de un adevărat răsfăţ culinar. Pastramă de oaie, mici, cârnaţi sau cartofi rustici, toate au fost preparate direct în aer liber, pe plită. Evident că aromele au pus la grea încercare poftele gurmanzilor.

La orele prânzului, la Orlat, în Mărginimea Sibiului, mâncarea prinde gust. Totul se prepară la vedere, pe plitele încinse, sub soarele blând de aprilie. 

Articolul continua dupa recomandari

Turiştii s-au înghesuit pe terasele din Mărginimea Sibiului

Dănuţ Lihart, bucătar: Avem foarte multă mâncare. Facem pentru oaspeţi să aibă de unde alege, pentru gustul fiecăruia. Că vrea peşte, pui, oaie, noi avem de toate

Turiştii au fost cu zecile pe terasa acestei pensiuni. Au avut vremea bună de partea lor şi un peisaj de poveste, la câţiva paşi de Munţii Cindrel.

Aerul tare le-a dat poftă de mâncare. Doar că au avut atâtea opţiuni, că aproape nu au ştiut ce să îşi mai pună în farfurie.

Carmen Siminie, administrator pensiune: Am încercat din punct de vedere gastronomic să le pregătim preparate locale, cu reţete locale. Acum, de exemplu, gătim în a doua sau a treia tură pe plite încinse

Atmosfera a fost întreţinută de un ansamblu folcloric ce a adus exact ce lipsea festinului culinar, muzică şi atmosferă de festival. 

Satele de la poalele munţilor Cindrel au atras şi în acest an pentru sărbătorile de Paşte mii de turişti.