S-a dat alarma ieri după amiază la o fermă de pui din judeţul Bihor, după ce mai multor angajaţi li s-a făcut rău. Au rămas fără oxigen în hala în care lucrau, se pare. O femeie a leşinat, dar şi alte şapte colege de-ale sale au avut nevoie de îngrijiri medicale. Se pare că sistemul de ventilaţie nu ar fi făcut faţă, după ce au fost pornite arzătoarele pentru încălzirea halei.

Alarma a fost dată în jurul orei 15. Unul dintre colegii femeilor care munceau în hală a sunat la 112 spunând că mai multe persoane se simt rău.

Articolul continua dupa recomandari

Mai multe echipaje de prim ajutor au fost mobilizate, iar 8 dintre cele 18 persoane aflate la fermă au avut nevoie de asistenţă medicală.

Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU Bihor - Victimelor le-a fost administrat oxigen şi li s-a acordat asistenţa care se impunea la faţa locului, sapte dintre cele opt femei, cu vârste cuprinse între 29 şi 50 de ani, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Pompierii militari au stabilit că arzătoarele pe gaz consumaseră oxigenul din hală, iar faptul că ventilatoarele nu au funcţionat corect a dus la acumularea de monoxid de carbon.