Conducerea Episcopiei Huşilor a anunţat, joi, declanşarea unei anchete în cazul unui preot din judeţul Vaslui care s-a fotografiat cu toca preoţească pe cap, în timp ce prăjea carne la grătar într-un cimitir, având ca fundal morminte. Pozele au devenit publice după ce preotul le-a postat pe o reţea de socializare, ulterior fotografiile fiind şterse.

Preotul paroh Marius Mărcuţă, din comuna vasluiană Iana, va fi cercetat disciplinar de către superiorii săi după ce a publicat pe pagina sa de Facebook fotografii în care apare prăjind carne la grătar într-un cimitir, cu morminte pe fundal, în a treia zi de Paşti, după cum era menţionat în postare.

Articolul continua dupa recomandari

Marius Mărcuţă apare în fotografii îmbrăcat în haine civile, însă cu toca preoţeacă pe cap (potcap), în timp ce întoarce mai multe bucăţi de carne pe grătar. În unele poze sunt suprinşi şi câţiva tineri, cei care, probabil, l-au şi fotografiat.

De altfel, preotul a distribuit postarea publicată pe Facebook de către unul din tineri, ulterior aceasta fiind ştearsă.

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au anunţat declanşarea unei anchete interne, urmând ca Marius Mărcuţă să dea explicaţii pentru gestul său de a face grătar în cimitir.

”Am văzut fotografiile, iar săptămâna viitoare vom face o cercetare în acest caz al cărui rezultat o să vi-l comunicăm. În Săptămâna Luminată, cea în care ne aflăm, şi în Săptămâna Patimilor, este interzis, prin Regulamentul Bisercii Ortodoxe Române, să se facă anchete disciplinare”, a declarat, joi, pentru News.ro secretarul eparhial al Episcopiei Huşilor, Marin Tudorică. 

Reprezentantul Episcopiei a refuzat să comenteze fotografiile până când preotul Marius Mărcuţă nu va da explicaţii despre acestea.

sursa foto: vremeanoua.ro