Una din trei femei petrece 40 de minute zilnic în faţa oglinzii, încercând să arate fabulos. Deşi reprezintă o armă de preţ a doamnelor, machiajul se poate transforma şi în duşman. Pentru că mai mult nu înseamnă mai frumos, dar şi pentru că pielea suferă din cauza excesului de cosmetice. Iată cele mai frecvente greşeli, care distrug imaginea, dar şi sănătatea.

Femeile petrec doi ani din viaţă în faţa oglinzii. Pentru multe doamne, sunt doi ani plini de greşeli.
-Prima greşeală începe de la fondul de ten. Îl putem pune, ca majoritatea fetelor, cu degetele şi în felul acesta el o să iasă pătat. O altă greşeală este acea dungă până la mandibulă. 

Articolul continua dupa recomandari

Fondul de ten creează numeroase controverse şi în rândul dermatologilor. 
-Au fost situaţii în care am fost întrebată dacă fondul de ten ne protejează în vreun fel pielea. Răspunsul este nu. Ce ne protejează cu adevărat pielea sunt produsele de îngrijire, aşa cum spun eu tot timpul, rutina zilnică. 

Un alt pas greşit pe care femeile îl fac este atunci când vor cu orice preţ să îşi ascundă cearcănele. 
-Din cauza asta ele aleg, bineînţeles prost, o nuanţă prea deschisă şi creează acea senzaţie de ochelari în jurul ochilor. 

Există doamne care aleg, pe timpul zilei, pentru machiajul ochilor, nuanţe precum negru sau gri. Total greşit!
-Pentru un machiaj de zi, nuanţele în primul rând trebuie să fie mate şi cât mai aproape de culoarea pielii noastre. 

De asemenea, sprâncenele ascuţite nu au ce să caute într-un machiaj reuşit. Şi când vine vorba de buze... există o limită. 
-Între buze şi faţă, sunt două planuri diferite. Depăşind planul buzelor, trecem pe faţă şi din diferite unghiuri acest lucru se vede. 

Rujul, mascara sau fondul de ten nepotrivite pot distruge pielea, avertizează medicii. 
-Trebuie să urmărim inclusiv indicaţiile de pe prospect şi ingredientele. Trebuie să conţină cât mai puţine produse alergizante sau iritative. 

În fiecare an, femeile din întreaga lume cheltuiesc peste 40 de miliarde de dolari, pentru produse cosmetice.