Anchete la două mari spitale din România. O femeie de 66 de ani din Slatina acuză că a fost tratată luni intregi pentru o tumoare inexistentă. Iar, după un tratament dur cu citostatice şi şedinţe de radioterapie, nu-şi mai poate folosi mâna. Pacienta a depus plângeri penale şi cere daune de 150 de mii de euro. Medicii care ar fi diagnosticat-o şi tratat-o greşit pentru cancer susţin că au procedat corect.

Această mână e moartă. E ca şi cum ai lega orice de corp, o greutate. Eu o port după mine. Durerile sunt în continuare. Trăiesc numai cu calmante - Silvia Grădinaru

Articolul continua dupa recomandari

Sunt urmările grave ale şedinţelor de chimioterapie şi radioterapie pe care Silvia Grădinaru le-a făcut în anul 2014. Femeia spune că trei medici din Slatina şi Craiova ar fi trimis-o la tratament cu un diagnostic crunt: o tumoare într-o zonă în care operaţia este greu de realizat. Doctorii i-ar fi spus că forma de cancer, cu care a fost diagnosticată prima oară în anul 1998, a revenit.

A fost foarte greu. Organismul a suportat foarte greu acest tratament - Silvia Grădinaru

Tratată pentru un cancer inexistent

Tratamentul nu a ajutat-o însă. Iar, când a început să se simtă din ce în ce mai rău, femeia a plecat în Spania pentru mai multe investigaţii. Acolo, o comisie de medici oncologi i-a dat vestea şocantă: cancerul nu recidivase, iar medicaţia şi radioterapia din România au fost inutile. Chiar şi Institutul de Medicină Legală de la Bucureşti a decis, după o expertiză, că medicii din Craiova şi Slatina s-au înșelat.

Femeia tratată greşit a depus plângere penală la Parchet şi Poliţie pentru malpraxis şi a sesizat şi Colegiul Medicilor. Vrea să ceară în instanță daune de 150.000 de euro. Doi dintre cei trei medici vizaţi infirmă acuzaţiile şi cer reevaluarea cazului.

Eu zic că nu am ce să-mi reproşez. Eu aşa am considerat, în baza actelor pe care le-am avut - Mihaela Boștina, doctor oncolog SJU Slatina

Femeia se tratează şi acum pentru necroza de la braţ, care s-ar putea extinde.