Caz revoltător la Craiova. O femeie de 61 de ani a dispărut fără urmă dintr-un spital de psihiatrie. Au trecut mai bine de două săptămâni de atunci iar familia este disperată. Oamenii au cerut ajutorul presei şi speră să obţină astfel mai multe răspunsuri şi de la cadrele medicale responsabile. Poliţiştii au deschis o anchetă penală.

Cu fotografia mamei în mână şi multe întrebări fără răspuns, Gheorghe Olteanu a cerut disperat ajutorul echipei Observator. De două săptămâni, nu mai ştie nimic de mama lui.

Articolul continua dupa recomandari

Femeia a ajuns la Clinica de Psihiatrie din Craiova în 29 ianuarie. I-a fost pus diagnosticul de episod psihotic şi delir. A fost sedată, după cum scrie în fişele medicale.

La scurt timp după internare, familia a primit un telefon sec prin care era anunţată că pacienta s-a pierdut.

Gheorghe Olteanu: Pe la ora 1 ne-au anunţat că a dispărut din spital.

Reporter: Adică după cât timp?

Gheorghe Olteanu: După trei ore. Şi de atunci, nu o mai găsim

Reporter: V-aţi întors în spital, ce explicaţii vi s-au dat de acolo?

Gheorghe Olteanu: Că a sărit pe geam. Şi a fugit din spital. Eu îmi doresc să o găsesc pe mama în viaţă. Asta îmi doresc cel mai mult. Dacă nu, cine este (n.r. să vinovat) să răspundă.

Reporterii Observator au încercat să afle ce explicaţii au medicii. Cum este posibil ca un pacient să dispară din grija lor. Au fost însă opriţi la intrare.

Am cerut un punct de vedere din partea spitalului, însă nu ne-a fost permis accesul în unitatea medicală. De la poartă, în schimb, persoana responsabilă cu paza se disculpă şi ne spune că, cel mai probabil, pacienta a sărit gardul.