Pasiunea pentru tot ce este frumos şi natural a făcut-o pe o clujeancă să creeze un concept inedit: bijuteriile din flori naturale. Femeia lucrează singură. Alege plantele, le pune la presărat, le aşează cu grijă într-o răşină specială şi apoi le transformă în accesorii originale.

Cristina şi-a dezvoltat pasiunea pentru bijuteriile din flori încă din facultate, înainte să-şi cunoască soţul. După terminarea concediului de maternitate a decis că vrea să meargă mai departe şi să contureze totul într-o afacere.

Articolul continua dupa recomandari

Cristina Mureşan: Mi-am dat seama că aş vrea să am un job flexibil, să pot să petrec mai mult timp cu băieţelul meu şi am început să fac bijuterii. Deja făceam, dar în stadiul de hobby mai mult. 

De îndată şi-a transformat propriul dormitor într-un atelier plin de bijuterii. Pandantive, brăţări, cercei sau inele - toate realizate din flori naturale, culese de pe câmp sau cumpărate din florării. Procesul prin care obţine accesoriile nu este însă deloc uşor.

Cristina Mureşan: Ideea e că trebuie să fac încet ca să nu apară bulele şi de asta.Că aş putea să le amestec foarte repede, dar ar ieşi foarte multe bule trebuie să lucrezi şi destul de repede că devine vâscoasă răşina şi după nu se mai poate turna. 

După ce reuşeşte să pună răşina în toate pandantivele, le aşează pe o suprafaţă plană şi aşteaptă 24 de ore să se usuce. Acesta este procesul mai simplu. Există şi varianta complicată. Petrece şi 20 de ore în atelier. Numai florile pe care le foloseşte le ţine, înainte, doi - trei ani la presat în cărţi.

Investiţia nu a fost foarte mare la început. Părinţii au fost sceptici în privinţa afacerii, dar soţul a fost cel care a încurajat-o în totalitate, mai ales că şi el se o ocupă de un business similar.

Andrei Mureşan: Am început împreună chestia asta. După am vrut să ne separăm, să merg eu pe firul meu cu marochinăria, dar mi-am dat seama că mi-e cam imposibil să ne concentrăm formele şi am revenit la forma asta.

Cristina îşi vinde accesoriile pe Internet, dar şi la târguri. Preţurile pornesc de la 20 de lei şi pot ajunge chiar şi la 120 de lei.