Femeile din România care au probleme de infertilitate apelează tot mai des la mame surogat din Ucraina pentru a deveni mame.

Potrivit unor discuţii pe un grup special creat pentru astfel de subiecte, româncele au anunţat că au existat cazuri în care s-au plătit până la 30.000 de euro pentru o mamă surogat în Ucraina.

Articolul continua dupa recomandari

Acest fenomen este unul perfect legal în Ucraina, iar multe tinere se oferă să devină mame surogat pentru femeile din alte ţări.

"Copilul dumneavoastră primeşte certificat de naştere ucrainian, unde sunteţi trecuţi ca mamă şi tată, adică dumneavoastră mamă şi soţul tată. La noi, la clinică, se face contract între mamă-surogat şi clinică, mamă-surogat şi dumneavoastră, adică totul e legal", este anunţul unei clinici din Ucraina.

În acelaşi timp, femeile au anunţat că acest lucru se practică şi în România cu toate că este ilegal.

Mama surogat UcrainaVezi 2 imagini în Galerie

Costul final este mult mai mic decât în Ucraina, însă există anumite riscuri.

"În România este ilegal să apelezi la serviciile unei mame surogat, în schimb am auzit că se practică. Îţi găseşti o mamă surogat şi după ce se naşte copilul, ea dă o declaraţie în faţa notarului cum că a avut o aventură cu soţul şi este de acord să creşti tu cu soţul copilul. În Ucraina în schimb, te trece în certificatul de naştere al copilului ca şi cum l-ai fi născut chiar tu", a scris o tânără pe Facebook.