Două femei au ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, secția Toxicologie, după ce au înghițit mai multe pastile, pe care le-au amestecat cu băuturi alcoolice.

Nouă comprimate de Diazepam a luat o femeie în vârstă de 39 de ani, în urma unei crize de gelozie. Rănită în orgoliu, aceasta a înghițit pastilele împreună cu alcool, pentru a potența efectul. Femeia a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ , unde a fost tratată şi apoi internată pe Clinica de Toxicologie.

Articolul continua dupa recomandari

O altă tânără, de 29 de ani, din Vaslui, a ajuns la spital după ce a înghițit 20 de comprimate cu Ibusinus, tot în combinație cu băuturi alcoolice.

"Pacientele de 39 şi 29 de ani au ajuns în UPU în urma ingestiei de medicamente şi alcool. Acestea au fost tratate şi acum se află sub supraveghere medicală", a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. 

Potrivit ziaruldeiasi.ro, un caz asemănător a fost semnalat şi în weekend, când o persoană a avut nevoie de tratament în urma intoxicaţiei voluntare cu medicamente. Aceasta a refuzat internarea.