Mama fetei de 13 ani din Oradea, care şi-a înjunghiat bunica pentru că a încuiat-o în casă, a vorbit în exclusivitate pentru Observator. Povesteşte că adolescenta şi-ar fi schimbat comportamentul după ce şi-a cunoscut tatăl de care femeia s-a despărţit de mult timp.

"A zis să o lase să iasă din casă că dacă nu, o omoară!", a fost ultimul avertiment pe care Abigail i l-a făcut bunicii înainte să o atace. Mama era la cumpărături. De teamă să nu fugă la tatăl ei, aşa cum s-a mai întâmplat, bunica a încuiat uşa şi i-a interzis să iasă. 

Articolul continua dupa recomandari

A zis că a dormit pe bancă în parc. "Nu te cred, zece zile să dormi în parc!". De câte pori fugea de acasă, venea din ce în ce mai pornită împotriva mea. Pe noi, pur şi simplu nu ne suportă. Nu vrea la noi şi punct, a mărturisit mama fetei dispărute.

Părinţii s-au despărţit înainte ca ea să se nască. Fata locuia cu mama şi bunica ei, într-un apartament. Şi-a cunoscut tatăl în urmă cu un an, după ce i-ar fi spart mamei contul de Facebook, spune femeia. De-atunci, se refugia la el, pentru că bărbatul o lăsa să facă ce vrea. Tatăl este acum monitorizat de poliţie.

Abigail Bordaş este dată în urmărire naţională. Poza ei a fost trimisă la secţiile de poliţie din toată ţara. Fata are 1,60 m înălțime, 53 kg, faţă ovală, ochi căprui, păr șaten închis şi, ca particularitate, este rasă în cap pe partea stângă. Când a dispărut, purta un maiou negru, blugi scurți, pantofi sport negri cu alb. 

cms. Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor:

Persoanele care pot oferi informaţii care să ducă la găsirea sa sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie!

Dacă va fi găsită, nu va răspunde pentru faptele sale pentru că are sub 14 ani, dar va primi ajutor.

Stefan Goția - purtător de cuvânt DGASPC Bihor
Are în atenţie şi monitorizează acest caz dramatic. Consiliere prihologică dacă aceasta se impune.

Mama lui Abigail spune că o va ierta dacă se întoarce acasă. Se teme ca nu cumva fata să fugă din ţară.