Anul 2019 aduce veşti proaste pentru iubitorii spectacolelor cu lei de mare! Cele trei animale, care au încântat mii de oameni ce au trecut pragul delfinariului din Constanţa, pleacă înapoi în Franţa. Conducerea complexului muzeal din Constanţa promite, însă, că va aduce alţi lei de mare. Doar că nu pe bază de contract ca până acum. Îi vor lua de pui şi îi vor creşte cum pot mai bine.

Sam, Inuk şi Kali au ajuns la malul mării negre în aprilie anul trecut. Reprezentaţiile lor au fost un real succes. Zeci de mii de vizitatori au venit să vadă leii de mare.

Articolul continua dupa recomandari

Leii de mare şi-au încheiat contractul în decembrie. Atunci a avut loc şi ultima reprezentaţie. Proprietarii animalelor şi-au dorit să prelungească colaborarea, dar proiectul lor a fost refuzat.

Secţia Delfinariu, în cadrul căreia s-au desfăşurat reprezentaţiile, are alte planuri

Adrian Bîlbă, manager Complex Muzeal de Ştiinţele Naturii: A fost un protocol de colaborare, timp de 1 an de zile. O expozitie temporara, timp in care noi ne-am cautat propriile animale. Ne-am ocupat, am gasit niste pui, ii vom aduce aici. Vor putea creste ca si cei mici alaturi de puii nostri si vor vedea de la an la an ce mai invata.

Conducerea Complexului muzeal de Ştiinţe ale Naturii recunoaşte că aducerea unor animale din sălbăticie înseamnă un efort foarte mare: un proces de achiziţie, iar ulterior o perioadă de acomodare şi pregătire a leilor de mare.

Decizia de a renunţa la leii de mare afectează, totuşi, veniturile instituţiei. Anul trecut aproape 75 de mii de euro au fost încasaţi numai din reprezentaţiile leilor. Dacă secţia delfinariu va continua cu planul de a achiziţiona propriile animale, atunci la vară turiştii vor trebui să se mulţumească doar cu spectacolele oferite de cei trei delfini.