Ştiţi cum e vorba aceea „baba suferă la frumuseţe"? Ei bine, se aplică şi în cazul femeilor care nu concep să nu poarte tocuri. E foarte important să alegi conştiincios ceea ce porți în picioare. Altfel, rişti să ai inclusiv probleme de sănătate cum ar fi: dureri de spate, dureri de picioare.

Partea bună e că există variante şi pentru femeile active care nu ţin neapărat să poarte tocuri, dar vor totuşi să fie elegante. Şi să ştiţi că mai există un truc la care apelează de obicei vedetele: pantofii cu toc în maşină, schimbat la destinaţie şi gata. Problemă rezolvată.

Articolul continua dupa recomandari

"Baba suferă la frumuseţe" spun mai ales vedetele, care trebuie să arate impecabil la fiecare eveniment. Însă, în restul zilelor, toate aleg comoditatea.

Diana Munteanu: Întotdeauna din sandale vara sar direct in incaltaminte tip bocanc. Port vara si tenisi, adidasi, snickersi. Astea sunt la mine ceva foarte obisnuit. Tot ce are talpa joasa e comod.

Comoditatea-i comoditate, dar la eleganţă e clar că nu reununţă!

Doiniţa Oancea: Daca e toamna iarna bocanci sau ghete. Pot fi ghete cu o miniplatforma sau cu un toc mai jos. Sau pot fi bocanci care au talpa mai groasa. Îmi place foarte mult sa ma incalt in snikersi sau in adidasi ma simt super comod si cred ca am prins chestia asta pe la 20 si ceva de ani. Pana atunci eram mereu cocotata pe tocuri chiar si atunci cand ma duceam la liceu. Eram ca o mimoza. La 7 dimineata pe tocuri ca na asa eram si noi pustoaicele.

Iuliana Pepene: De cele mai multe ori port tocuri, trebuie sa recunoasc, si nu este o munca sisifica sa stau doua ore pe tocuri la munca, da uneori cand obosesc port si eu incaltaminte fara toc, cat mai lejere, cum ar fi ghete, botine. Ador ghetele mari, din piele, cu multe catarame si tinte. Plus că se poarta stilul ăsta rock punk.

Partea bună este că încălţămintea comodă poate fi integrată perfect într-o ţinută casual. Cu condiţia să ştiţi ce se poartă.

Lucy Faur: O varianta foarte la moda este cizma de tip celsie, adica o cizma provenita din moda masculina cu talpa foarte comoda, joasa si care ia forma gleznei. O alta varianta poate mai cool este aceasta de cizma combinata cu elemente din zona sport. Avem aici un fel de adidat gheata care poarte fi purtat in tinuta de zi cu zi, dar nu in contexte foarte formale.

Calapodul este unul dintre cele mai importante elemente atunci când alegeţi încălţămintea.

Bine ar fi să aveţi acasă braţuri, pe care să le ataşaţi pantofilor plaţi, astfel încât poziţia piciorului să fie corectă şi să nu ajungeţi să aveţi dureri de spate.

În plus, important este şi ca materialul să fie de calitate, atât la exterior, cât şi în interior.