Fântâna arteziană din centrul parcului Unirii din Alba Iulia, una dintre cele mai costisitoare din ţară, este într-o stare destul de avansată de degradare! Bucăţile de marmură s-au spart şi zac lângă fântână.

Localnicii dau vina pe autorităţile locale, pe care le văd vinovate de deteoriorarea acestui edificiu. Pe de altă parte, edilul oraşului spune că fântâna nu mai este în garanţie, dar promite reparaţii urgente din primăvară.

Articolul continua dupa recomandari

Ceea ce cândva era una punctul de atracţie al parcului Unirii din Alba Iulia, arată acum dezolant. Bucăţi din marmura fântânii arteziene cinetice s-au desprins şi zac împrăştiate peste tot.

Fântâna este construită din inox, marmură şi sticlă de Murano, cu jocuri de lumini, jeturi de apă colorată şi muzică ambientală. Mult timp, seara, localnicii puteau odată asista la un adevărat spectacol de lumini, culori şi muzică oferite în zona fântânii arteziene din Cetate. Autorităţile promit că din primăvara va intra în reparaţii.

Robert Roman - purtator de cuvant primaria Alba Iulia: Fantana cinetica nu se mai afla in garantie, ea urmeaza sa intre intr-un proces de reabilitare si reparatii. Reparatiile vor urmari atat partea de pavaj de placare cat si elemente cinetice care asigura miscarea fantanii.

Fântâna arteziană a fost inaugurată în 2017 şi fost una dintre cele mai constisitoare din ţară şi a costat 2.000.000 lei.