Viaţa vine de multe ori cu momente de cumpănă pe care cu greu reuşim să le depăşim. Zi de zi, de şase ani încoace, o simt pe pielea lor doi tineri din Reşita şi fetiţa lor de doar 7 ani. După ce un incendiu violent le-a mistuit casa, oamenii au rămas pe drumuri. Şi fără ajutor li se pare imposibil să-şi mai refacă locuinţa.

Angela Marin îşi stăpâneşte cu greu plânsul, se uită la ce a rămas în urmă şi spune "aici mi-am crescut copilul cât a fost mic". 

Articolul continua dupa recomandari

Pompierii, ENEL-ul şi asigurările, opinii diferite despre incendiu

Un singur zid a mai rămas în picioare după noaptea în care flăcările le-au luat tot. 

Angela Marin: Noaptea am dormit cu fata, m-am trezit la ora 2, să-i schimb pampersul. Am ieşit afară că aveam toaletă în curte. N-am simţit miros de fum, n-am simţit absolut nimic. Şi dimineaţa la 5 cea bătrână bătea în uşă şi spunea: "Angela, trezeşte-te, că luăm foc, arde casa!" 

S-a întâmplat acum şase ani. De atunci, însă, familia Marin nu şi-a pierdut speranţa şi luptă zilnic, în continuare, ca să reclădească ceea ce odată a fost căminul lor.

Angela Marin: Cei de la pompieri au spus: "Scurtcircuit!" Cei de la ENEL, când au venit, au spus că nici vorbă de aşa ceva. Nu ştim ce s-a întâmplat. Cei de la asigurare ne-au spus că suntem acoperiţi şi să stăm liniştiţi. Şi când ne-am dus la ei să ne dea un duplicat, ne-au dat un duplicat fără clauza de incendiu. Şi noi nu mai putem să demonstrăm cu altă clauză că nu mai avem casă, că ne-a luat foc casa

Jumătate din venitul lunar al familiei se duce la bancă

Pentru casa cu şase camere refăcută cu bani de la bancă, oamenii au rămas după incendiu cu ratele. Într-o casă mică, bunica copilului a adăpostit familia rămasă pe drumuri.

Angela Marin: Sunt eu, fetiţa, soţul, bunica soţului, soacra şi locuim în două camere

Loredana Marin, fiica Angelei: Mi-aş dori mult să am camera mea. Acum am şi un câine şi sunt fericită, aşa cum este situaţia, dar aş vrea să am şi eu casa mea, locul meu

Venitul familiei este de puţin peste 2900 de lei. Peste 1400 de lei se duc în fiecare lună la bancă. 

Iar oamenii spun că "nu vrem decât o cameră a noastră să o avem înapoi, să fim liniştiţi, să dormim liniştiţi, nu să trăim cu gândul că ce facem de mâine, unde ne ducem".