Cea mai numeroasă familie din România trăieşte în judeţul Argeş! Georgeta şi Iosif Văcaru au nu mai puţin de 20 de copii. Cel mai mare are 23 de ani, iar cel mai mic s-a născut acum câteva zile. Sunt 10 fete şi 10 băieţi, care se cresc unii pe ceilalţi, dar îşi ajută şi familia. Părinţii sunt fericiţi că au nişte copii pe care se pot baza, aşa că nu exclud ca - pe viitor - familia lor să devină şi mai numeroasă.

Reporter - Cum îi cheamă pe copiii dumneavoastră?

Georgeta Văcaru, mama celor 20 de copii - Pe toţi? Mihai, Claudiu, Marina, Tiberius, Simon, Emmima, Denis, Mihaela, Gabriel, Luiza, Teodor, Livia, Andrei, Sara, Iuliana, Adelina, Matei, Filip şi Tania gemenii şi Nataşa-Sofia cea mică.

Articolul continua dupa recomandari

Georgeta îşi enumeră pruncii fără să ezite sau să uite vreun nume. În total sunt 22 de membri în familia Văcaru. Iar în ultimele două decenii, curtea din comuna Stoeneşti, Argeş, a fost mereu plină de zâmbete şi glasuri de copii.

Acum vedeta casei este Nataşa-Sofia, o fetiţă de doar o săptămână. Zece fete şi zece băieţi învaţă de la părinţii lor cea mai importantă lecţie în viaţă.

Frații și surorile se ajută reciproc

În casă, alături de părinţi, mai sunt acum 15 copii care se ajută unul pe celălalt atât la teme, cât şi la treburile gospodăreşti.

Emmima Văcaru, fiică - Pe cei mai mici îmi place să îi ajut mai mult, din clasele I-IV, pentru că mă descurc mai bine.

Georgeta Văcaru, mama celor 20 de copii - Nu e un şef, şeful e mama, tata. Când nu mă ascultă, tot mă ascultă, vrei, nu vrei, mă ascultă. Le spun cu frumosul, vorbim, discutăm, nu avem probleme să fie vreunul mai rebel.

Cel mai mare dintre fraţi are 23 de ani şi este căsătorit, aşezat la casa lui, un altul este student în Cluj, iar alţii trei au plecat în străinătate să lucreze. Tot peste hotare lucrează sezonier şi tatăl.

Iosif Văcaru, tatăl celor 20 de copii - Nu am plănuit nici să avem unul, nici zece, nici 20. Aşa a fost de la Dumnezeu, să avem 10 fete şi 10 băieţi.

Ambii soţi spun că pentru ei ar fi o mare bucurie ca în familie să apară şi al 21-lea copil. Pentru Georgeta şi Iosif toţii copiii sunt egali şi îşi împart iubirea pentru toţi cei 20.