Falsul medic rezident de la Spitalul Judeţean Ilfov asista la naşteri şi consultaţii inclusiv în clinicile private. Făcea programări, scria fişe şi, cu ajutorul medicului Roxana Dragu, intra chiar în sălile de operaţie. "N-a atins niciun pacient", au precizat toate clinicile care au colaborat, în trecut, cu medicul ginecolog şi cu protejata sa. Unele dintre ele şi-au contactat pacientele ca să se reasigure că sunt sănătoase.

Falsul medic rezident și Roxana Dragu, o complicitate care ar fi dăinuit aproape 10 ani, acuză pacientele. Nu doar în sistemul sanitar de stat.

Articolul continua dupa recomandari

Falsul rezident Raluca Barsan a ajuns în sala de operații a mai multor spitale private din Capitală cu ajutorul medicul Roxana Dragu. S-ar fi ocupat inclusiv de programările medicului Dragu în aceste clinici.

Reprezentanţii clinicii susţin însă că nu aveau o legătură directă cu cele două femei.

"Doamna doctor Dragu Roxana utilizează, în temeiul unui contract de închiriere, un spațiu dedicat desfășurării activităților medicale. Între subscrisa și cabinetul medical al dnei doctor Dragu Roxana nu există relații de colaborare" - comunicat Clinica Sante

Au existat cazuri în care falsul rezident a intrat alături de mentorul său inclusiv în săli de operaţie ale clinicilor private din Bucureşti. De fiecare dată, la cererea scrisă a medicului Roxana Dragu. 

La solicitarea domnişoarei Dragu, doamna Bîrsan a asistat în mod exclusiv didactic, fără rol activ, la intervenţiile efectuate. În baza de date a spitalului nu avem nicio formă de colaborare, voluntară sau remunerată, cu doamna Raluca Bîrsan - comunicat Clinica Sante

O altă clinică privată a demarat cercetări interne

Pe documentele din arhivă, la două din cele trei nașteri efectuate de medicul colaborator Roxana Dragu, este menționată și Raluca Bîrsan. Raluca Bîrsan nu a avut nicio implicare în actul medical, nu a efectuat manevre medicale, ci doar că scria fișele medicale sub dictarea doctorului Dragu - comunicat Regina Maria

Medicul Roxana Dragu nu a putut fi contactat astăzi, în legătură cu subiectul clinicilor private în care ar fi intrat tot alături de Raluca Bîrsan. Scandalul falsului rezident nu numai că a declanşat controale în toate spitalele din ţară.

Protocol între Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor

După ani de zile în care cele mai importante instituții din sănătate nu au comunicat între ele și au permis medicilor falși să pună viață în pericol pacienților, s-a semnat un protocol între Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor prin care vor colabora și vor semnala orice caz al vreunui medic fals.

Până când colaborarea dintre instituţii va funcţiona cu adevărat, slăbiciunile sistemului medical vor ieşi în continuare la iveală. Ieri, în Galaţi, autoritatile au făcut public un caz care datează încă de anul trecut. O asistentă medicală a falsificat o diplomă pentru a se angaja ca medic, în străinătate. Acum, este cercetată pentru fals în înscrisuri oficiale.