Este pasionată de pictură şi are în palmares numeroase premii câştigate la expoziţii internaţionale. Vorbim despre o artistă care a studiat ani în şir peste hotare, iar de curând a revenit acasă. Şi nu doar ca să petreacă timp cu cei dragi, ci pentru a-şi expune creaţiile inedite. La primul său vernisaj de la noi, vizitatorii au admirat zeci de picturi moderne, inspirate din viaţa de zi cu zi, dar şi sculpturi inedite.

La 28 de ani, Sabina Tupan este un artist desăvârşit. Era doar un copil când a descoperit că-i place să picteze. De atunci s-a perfecţionat atât în România, cât şi în străinătate.

Articolul continua dupa recomandari

Ultimii opt ani i-a petrecut în Marea Britanie, unde a studiat artele plastice, iar cu creaţiile sale a ajuns la Londra, Moscova sau New Delhi. Acum are primul vernisaj în ţara în care s-a născut.

Sabina Tupan, artistă: Expoziția de astăzi se numește ”Damp journal in semi dry season”, în traducere jurnal umed în sezonul uscat și este prima mea expoziție în România. Nu țin un jurnal tipic, unul scris, foaie pe hârtie și așa mai departe. Eu mă exprim vizual.

Nu scrie într-un jurnal personal, în schimb îşi povesteşte experienţele pe pânză. Iar fiecare zi poate fi o sursă de inspiraţie. Transformă în artă orice îi atrage atenţia.

Sabina Tupan, artistă: Aceasta instalatie am facut-o in 2017 cred. Sunt 3 sirene. Carmen, Lorea si Samantha. Aceasta lucrare a fost inspirata de Brexit. De ce? pentru ca sunt 3 sirene spaniole Și fiecare isi spune povestea despre relatia fiecareia cu cate un barbat englez.

Pe lângă picturi, vizitatorii au admirat sculpturi realizate cu migală, dar şi colaje sau scurtmetraje experimentale. Şi au avut numai cuvinte de laudă despre operele de artă expuse.

Steluța Roșca Stănescu, jurnalist: Este foarte interesant ce a realizat Sabina Tupan. Este o artistă foarte tânără. Este extrem de inovatoare și are o filozofie proprie, are o tușă proprie, undeva la limita naivului dar cu multă satiră și cu multă pasiune în ceea ce face.

Sabina a primit numeroase premii internaţionale. Iubitorii de artă pot admira expoziţia artistei din Capitală, până la începutul lunii iunie.