Expozitie plină de culoare la Cluj-Napoca. Unele dintre cele mai spectaculoase specii de fluturi din zona exotică a Amazonului, dar şi din ţara noastră pot fi admirate la Grădina Botanică a Universităţii Babeş-Boyai. Delicatele insecte sunt găzduite aici până la sfârşitul lunii.

Copiii veniţi în vizită au fost imediat captivaţi de fluturii coloraţi, de toate mărimile. Au învăţat. pe viu o lecţie de biologie şi au putut să vadă, la microscop, detalii. captivante.

Articolul continua dupa recomandari

Avem, în total, pe toată durata expoziţiei, 15 specii de fluturi tropicali şi cam 7 specii de fluturi autohtoni. Avem şi un rol educativ prin această expoziţie, nu este doar pentru ca lumea să admire fluturii pentru că sunt frumoşi, vrem să atragem atenţia şi asupra faptului că fluturii sunt un indicator pentru natură, pentru calitatea mediului în care trăiesc - dr. Cristina Craiovean, organizator expoziţie

Zburătoarele pot fi admirate într-o seră concepută special pentru ele. Aici au fost aduse plante tropicale, exact ca în mediul lor natural. Mulţi dintre vizitatori le-au fotografiat îndeaproape, inclusiv când se hrănesc cu nectar sau fructe exotice.

Expoziţia, aflată la a 3 a ediţie, este deschisă publicului, inclusiv în weekend, până pe 30 septembrie. Intrarea se face pe baza biletului de acces la Grădina Botanică. Preţul pentru copiii peste 5 ani este 5 lei, în timp ce adulţii plătesc 10 lei. Studenţii beneficiază de gratuitate.