Proprietarul garsonierei, un barbat de 58 de ani, a ajuns la spital in stare grava cu arsuri pe aproape 40% din suprafata corpului. Omul statea intins pe pat cand si-a aprins o tigara. Intr-o clipa, iadul s-a dezlantuit in locuinta. A ajuns la unitate de primiri urgente agitat, prezentand arsuri de gradul 2 si 3 la nivelul fetei, toracelei, mebrelor.

Articolul continua dupa recomandari

Si ceilalti locatari ii multumesc lui Dumnezeu ca au ramas in viata. Casele lor parca au trecut printr-un bombardament. Si vecinii sunt socati. Unii au trecut prin fata garsonierei cu cateva secunde inainte. “Nici nu-mi mai revin. Am trecut pe langa moarte”, spun oamenii.

Nimic n-a mai ramas intreg la parterul blocului. Geamurile s-au facut tandari iar usile au fost smulse de suflul exploziei. Un perete din balconul garsonierei unde s-a produs deflagratia a fost aruncat peste o masina parcata in apropiere.

Locatarii blocului spun ca ar fi simtit un miros intepator in ultima vreme. Reprezentantii societatii de gaze au facut masuratori si n-au gasit nimic in neregula.

La locul interventiei, pompierii au constatat ca s-a produs o explozie in urma unor acumulari de gaz metan.

Oamenii asteapta acum sa vada cine o sa-i depagubeasca. Intre timp, proprietarul garsonierei va fi transferat la spitalul de Arsi din Bucuresti, cel mai probabil cu un elicopter. Are sanse sa traiasca, dar va avea nevoie de multe operatii.