Venirea toamnei a schimbat înfăţişarea Sarmizegetusei Regia. Capitala dacilor din munţii Orăştiei îşi întâmpină vizitatorii într-o explozie de culori. Locul antic din munţi devine un adevărat paradis al pasionaţilor de fotografie.

De la verde crud la galben şi ruginiu, sub cerul albastru, Sarmizegetusa Regia s-a împodobit cu nuanţe felurite care o fac în aceste zile o destinaţie ideală pentru amatorii de fotografii.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru un asemenea peisaj şi atât de multă istorie, în Munţii Orăştiei vin o grămadă de turişti.

Şi niciunul nu se plânge că trebuie să urce, la pas, câţiva kilometri până la poarta cetăţii capitale dacice. Sunt fascinaţi de istorie. De istoria noastră.

Alexandru Boru, ghid turistic: Este Capitala vechiului regat dacic şi mi se pare că trebuie să-l facem cunoscut. Eu cred că oamenii au fost impresionaţi, mai ales că nu ştiau de existenţa Sarmisegetuzei.

Raluca Ioana, reprezentant Administraţia Sarmizegetusa Regia: Anul acesta parcă mai mulţi decât în alţi ani au venit mult mai mulţi străini. Avem panouri explicative, autoghiduri, de asemenea ne pot contacta pentru viraje de specialitate.

Pe Valea Dacilor, zeci de pensiuni îşi aşteaptă turiştii cu dulceţuri şi murături, dar şi cu vechile utilaje de scărmănat şi dărăcit lâna, vestite în zonă în urmă cu zeci de ani.

Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, se numără printre cele mai importante obiective turistice din România. Peste 70 mii de turişti au vizitat Sarmisegetuza Regia în acest an.