O explozie puternică a avut loc în garsoniera unui bloc din Roman, în această dimineaţă. Bărbatul care locuia acolo a suferit arsuri pe o treime din suprafaţa corpului, aşa că a fost dus la Clinica de Arşi din Iaşi, unde a fost operat de urgenţă. În urmă cu două săptămâni, un alt tânăr a fost victima unei explozii în Piatra Neamţ. A fost dus la acelaşi spital din Iaşi, însă rănile întinse pe 75% din suprafaţa corpului nu au putut fi tratate în ţară. El a murit joi, în Belgia, din cauza unui şoc septic.

O explozie puternică a spulberat liniştea într-un bloc din Roman. Deflagraţia s-ar fi produs atunci când un bărbat care locuia într-o garsonieră de la parter ar fi aprins lumina. 

Articolul continua dupa recomandari

Vecină: S-a auzit prima data ca o fâsâială și dup-aia o bubuitură puternică. 

Vecin: Am zis că e cutremur. Am văzut niște baieti și am auzit la ei ca a fost explozie la parter. 

Vasile Frânaru, fratele victimei: Era singur. Nu mai era cu nimeni in aparatament. A fost căsătorit, s-a despărțit de soție.

Explozia nu a fost urmată de incendiu. Însă suflul ei a fost atât de puternic încă uşa de la intrare a fost smulsă din balamale. 

Liviu Manolache - şef Garda de Intervenţie ISU Roman: In urma incidentului, garsoniera a fost afectata fara a fi afectate celalalte locuinte. 

Bărbatul a avut arsuri de gradul doi şi trei pe o treime din suprafaţa corpului. A fost dus întâi la Centrul de Primiri Urgenţe din Roman apoi transferat la Clinica de Arşi a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi. Acelaşi drum parcurs şi de Alexandru Gabriel, tânărul care a murit în urmă cu două zile, după ce a fost rănit tot într-o explozie produsă în apartamentul său din Piatra Neamţ. 

Raed Arafat: Nu intram in discuții de transferul la Iași, acolo este un spital regional cel mai apropiat și este la terapie intensiva 

În spitalele din România, medicii nu au putut face nimic pentru Alexandru Gabriel. A fost trimis în Belgia cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului dar şi cu două bacterii. Organele interne i-au cedat din cauza infecţiilor