Trei zile de vacanță pentru două persoane în Praga, pe cheltuiala bugetului local! Este răsplată pe care Primăria Cavnic o oferă cetăţenilor care îşi plătesc taxele şi impozitele locale până la sfârşitul lunii martie.

Cu gândul la vacanţă, tombola pare să îi atragă ca un magnet pe localnicii din Cavnic. Aproape 10 oameni trec zilnic pragul biroului de plată a taxelor şi impozitelor locale.

Articolul continua dupa recomandari

Chiar dacă, la anii pe care îi are, mulți ar spune că nu se mai gândește la excursii în străinătate, o bătrânică demonstrează contrariul. Şi-a plătit taxele şi impozitele integral şi acum aşteaptă extragerea.

Ideea tombolei i-a venit edilului în urmă cu patru ani, când a fost nevoit să facă rost de bani pentru a plăti facturile de gaz la instituțiile publice din oraş. În primii doi ani de la introducerea tombelei, primăria le-a oferit localnicilor un premiu în valoare de o mie de lei.

Apoi, s-a gândit că o excursie ar putea fi visul oricărui localnic. Chiar dacă iniţial, unii dintre ei nu credeau în premiul oferit.

Vladimir Petruț, primarul localității Cavnic: Mulţi făceau mişto, alţii spuneau că falsificăm tombola că va câştiga doar cine se vrea, ulterior oamenii au văzut că e un lucru serios. Dacă aveam un grad de colectare undeva la 30% înainte de a implementa acest proiect, am ajuns anul trecut undeva la 70% colectare în primele 3 luni ale anului. Este foarte mult la nivelul unui oraş!

Tot ce trebuie să facă oamenii este să-şi achite integral, până la 31 martie, atât impozitul pe proprietăţi, cât şi utilităţile. Până acum aproximativ 450 de contribuabili şi-au achitat deja taxele.

Localnică: N-am câştigat niciodată bani, doar munciţi. Aşa n am câştigat nici la loto, nici la nimic.

Extragerea va avea loc în aprilie, iar câștigătorul va putea merge însoțit într-o excursie de trei zile în Praga. Valoarea premiului este de 2.000 de lei, suma fiind suportată integral din bugetul local.