Subiecte Evaluarea națională 2018 clasa IV matematică. Începând ce marți, 15 mai, elevii clasei IV vor intra în febra testărilor pentru Evaluarea națională 2018 clasa IV. Proba de matematică din cadrul Evaluării naționale 2018 va avea loc marți, 16 mai.

Iată câteva modele de subiecte Evaluarea națională clasa IV, așa cum sunt ele prezentate pe site-ul edu.ro, dar și pe site-urile inspectoratelor școlare.

Articolul continua dupa recomandari

Modele subiecte Evaluarea naţională clasa IV matematică

Pe pagina web subiecte.edu.ro puteți găsi modele de subiecte Evaluarea națională clasa IV limba română.

Model subiect 1

Subiecte Evaluarea nationala 2018 clasa IV matematicaVezi 6 imagini în Galerie

Subiecte Evaluarea nationala 2018 clasa IV matematicaVezi 6 imagini în Galerie

Model subiect 2

Subiecte Evaluare nationala 2018 clasa IV matematicaVezi 6 imagini în Galerie

Subiecte Evaluarea nationala 2018 clasa IV matematicaVezi 6 imagini în Galerie

Continuarea modelul de subiect la proba de matematică la Evaluare națională 2018 clasa IV poate fi consultat pe site-ul subiecte.edu.ro.

Calendar Evaluarea națională 2018 clasa IV

Testările care vor evalua competențele fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, sunt programate confor următorului calendar:

  • 15 mai 2018 - limba română
  • 16 mai 2018 - matematică
  • 17 mai 2018 - limba maternă

Scopul Evaluării Naționale 2018 clasa IV

Testele elaborate pentru Evaluarea națională 2018 clasa IV, administrate elevilor care au urmat cursurile clasei a IV-a în limba română, sunt structurate astfel:

  • a) primul test vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română;
  • b) al doilea test vizează evaluarea competenţelor de matematică.

Testele elaborate pentru Evaluarea națională 2018 clasa IV, administrate elevilor aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile clasei a IV-a în limba maternă, sunt structurate astfel:

  • a) primul test vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română;
  • b) al doilea test vizează evaluarea competenţelor de matematică;
  • c) al treilea test vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba maternă.

Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testele de matematică atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română.

Durata alocată rezolvării testelor de evaluare clasa 4 este de câte 60 de minute pentru fiecare test administrat.

Rezultate Evaluarea națională 2018 clasa IV

Potrivit metodologiei de organizare a Evaluării naționale, testele se evaluează în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate.

Fiecare test de la Evaluarea națională 2018 clasa II este corectat de 2 cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar de la clasă.

Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului şi a instrucţiunilor cuprinse în Caietul cadrului didactic.

Pentru a facilita analiza rezultatelor, în timpul evaluării testelor, profesorii pot face pe acestea sublinieri sau menţiuni.

Rezultatele evaluării se stabilesc de cadrul didactic evaluator/în cadrul echipei de evaluatori, prin completarea fişei de evaluare pentru fiecare test, fişă care se semnează de către evaluator/evaluatori.

Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, la finalul ciclului primar, rezultatele Evaluarea națională 2018 clasa IV sunt utilizate pentru a analiza starea sistemului de învățământ primar, după modelul testărilor internaționale.

Evaluarea testelor pentru clasa a II-a se finalizează în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test de la clasa respectivă.