Românul declarat erou în Marea Britanie, după ce în vară a salvat un bărbat din locuinţa în flăcări, s-a întors acasă! Cristian Dumitrescu are 42 de ani şi lucrează ca taximetrist în Anglia. A revenit la Iaşi să petreacă sărbătorile împreună cu familia şi prietenul lui din copilărie. Şi el, erou premiat de Regina Elisabeta, pentru că a înfruntat un terorist, pe care l-a lovit cu un coş pentru pâine.

Prieteni din copilărie, Cristian şi Florin s-au reîntâlnit pe aeroportul din Iaşi. Fiecare a plecat să-şi caute norocul în Anglia, în urmă cu mulţi ani. Acolo au deveni cunoscuţi pentru curajul lor.

Articolul continua dupa recomandari

Vara trecută, numele ieşeanului Cristian Dumitrescu apărea în presa engleză după ce şi-a riscat viaţa ca să scoată - dintr-o casă în flăcări - un bătrân imobilizat.

Am văzut lumea care alerga pe lângă casă. erau speriaţi, plângeau. Am întrebat dacă este cineva în casă, mi-au spus că da. Şi am intrat! Geamurile pocneau, se auzea înauntru alarma de incendiu, el striga după ajutor eu nu-l vedeam, nu ştiam unde e. Am avut și eu noroc și el, dacă mai dura un pic nu puteam să intru - Cristian Dumitrescu

După gestul lui, viaţa lui Cristian s-a schimbat. E în continuare taximetrist, dar englezii îl privesc ca pe un erou.

Modestia şi curajul l-au făcut pe Cristian angajatul favorit la firma de taxi care îi rezervă acum cursele speciale. Cel mai recent client de lux a fost cântăreţul Ed Sheeran.

La Iaşi, Cristian va sta împreună cu familia şi prietenul lui, Florin. Brutarul devenit celebru după ce, în mijlocul atentatelor din Londra, a înfruntat un terorist cu un coş de pâine. Un gest pentru care a fost decorat de regina Elisabeta a II-a.

După sărbători, Cristian se va întoarce la locul lui de muncă din Regat, dar visează la ziua în care nu va mai pleca de lângă familie.