Judecătoarea Camelia Folea de la Judecătoria Blaj, cunoscută în ultimele zile și ca “Doamna cu pantofi albaștri”, a afirmat că știe că dincolo de coperta unui dosar sunt oameni, destine, suflete și că întotdeauna audierea unui minor va dura, în ceea ce o privește, indiferent de câte cauze va avea, atât cât va fi necesar ca ea să se convingă de ce este mai bine pentru acel copil.

Camelia Folea a ajuns în atenția opiniei publice ca “Doamna cu pantofi albaștri” în urma unui text postat pe Facebook de către o avocată și care a devenit viral pe internet. În postare era precizat modul exemplar în care s-a comportat în timpul audierii unui minor rămas după divorț în custodia tatălui și pentru care mama a solicitat stabilirea unui program de vizită, precum și pentru timpul acordat acestei ședințe de judecată.

Articolul continua dupa recomandari

“Doamna cu pantofi albaștri” a subliniat că nu este “o eroină”, așa cum a perceput-o parte din opinia publică, ci doar “un om obișnuit”, iar ca ea “mai sunt multe alte doamne și domni cu pantofi albaștri, judecători în această țară”.

“Viața mi-a oferit șansa de a fi judecător și mi-a lăsat, în același timp, șansa de a fi om. Știu că dincolo de coperta unui dosar sunt oameni, sunt destine, sunt suflete. Postura de eroină este dificilă. Am sperat ca numele meu să nu fie făcut public, dar nu toate speranțele se împlinesc. Nu mi-am dorit celebritate. Nu îmi doresc vreo distincție și nici un alt loc de muncă. Locul potrivit pentru mine este în robă, în sala de judecată”, a declarat Camelia Folea.

Judecătoarea a mai spus că nu se aștepta “în niciun caz” la un asemenea impact mediatic al poveștii scrise de avocata Mădălina Scutelnicu, apreciind, pe de altă parte, talentul cu care aceasta a relatat cele întâmplate în sala de judecată.

“De regulă trecem ușor sau chiar ignorăm ceea ce se întâmplă bun. În schimb suntem tentai să amplificăm ceea ce ni se întâmplă rău. Așa am ajuns ca o situație de normalitate să ni se pară ceva neobișnuit”, a mai spus Camelia Folea.

Întreaga relatare o puteţi citi AICI.

sursa: AGERPRES