Inspectorii scolari incearca sa trateze aceasta "boala" a chiului cu.vorba buna.

Articolul continua dupa recomandari

Politistii fac razii prin baruri, dar elevii tot nu scapa de narav. Au adunat milioanele de absente doar in prima jumatate a anului scolar.

In acte, nu au fost insa la distractie, au zacut la pat.

Asa se face ca 80% dinte absente sunt incercuite la sfarsit de an, iar fiecare elev ramane cu 2 absente nemotivate si scapa de nota scazuta la purtare.

Ultimele centralizari arata ca in primul semestru, numai elevii din Capitala au adunat 3 milioane de absente. Ce inseamna 3 milioane de absente? Imaginati-va ca toti elevii din clsa a V-a pana intr-a XII-a ar trebui sa primeasca nota 8 la purtare pe primul semestru

Dar nu se va intampa asta. Scutirile ii apara. Si, daca ne luam dupa ele, scolile sunt pline de bolnavi. Gripe, interventii chirurgicale, pneumonii, diferite fracturi sau toxiinfectii alimentare sunt cateva din suferintele elevilor.

Inspectorii scolari incearca sa nu le mai dea de lucru politistilor.

“Mergem in primul rand pe convingerea lor. In al doilea rand luam si masurile pe care ni le permite regulamentul Scolar daca lucrurile nu sunt bine intelese”, a spus Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Capitalei.

Fiecare liceu cu foarte multi elevi chiulangii va fi controlat in urmatoarea perioada. Si nu doar elevii vor suporta consecintele, ci si profesorii lor.