Speologii hunedoreni au provocat elevi din două şcoli să cunoască minunăţiile din Parcul Natural Grădiştea Muncelului. Timp de o zi, copiii au vizitat o mare parte din aria naturală şi au coborât în una dintre cele mai frumoase peşteri din România.

Echipaţi corespunzător pentru o experienţă unică într-una dintre cele mai lungi peşteri din ţară, cei 23 de elevi au ascultat răbdători îndrumările specialiştilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Elevii au mers doi kilometri printr-o peşteră

Traseul pe care l-au parcurs este unul dificil. De obicei doar speologii şi oamenii specializaţi în domeniu au acces în caverna cu apă. Copiii, însă, au făcut faţă cu brio provocării. 

Pe o distanţă de doi kilometri, elevii au trecut prin apă, au urcat praguri şi s-au strecurat pe coridoare înguste. Au învăţat rapid cât de mult îţi foloseşte echipamentul de protecţie.

Unul dintre elevi spune că "a fost o aventură foarte frumoasă, cred că pentru toţi din această echipă, mai ales când am fost în peştera uscată şi am văzut şi acele foarte multe galerii".

Aventura lor s-a desfăşurat şi la suprafaţă. Copiii s-au antrenat pe tiroliană. 

Vizita copiilor din cele două şcoli hunedorene a fost un proiect inițiat de Clubul Sporturilor Montane Hunedoara împreună cu Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina.