Peste 300 de elevi de gimnaziu din Capitală, înscrişi în proiectul "Şcoala, prietenul tău de azi şi de mâine", derulat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, au primit, la final de an școlar, vizita lui Freddy.

Este vedeta campaniei de educaţie ecologică "Plastic sau Planetă". Proiectul are ca obiectiv principal prevenirea abandonului şcolar, prin realizarea de activităţi integrate care implică deopotrivă elevii, părinţii şi cadrele didactice. Şi răspunde unei probleme tot mai acute care afectează societatea românească, atât în oraşe, cât şi la nivel rural - părăsirea timpurie a şcolii.

Articolul continua dupa recomandari

Elevii, de la Școala Gimnazială 41 și Școala Gimnazială 23 din Capitală, au avut ocazia să se alăture campaniei "Plastic sau Planetă", care s-a bucurat de mare succes în rândul copiilor și tinerilor, încă de la lansare. E un semn că generaţiile care vin au înţeles că reciclarea este esenţială pentru viitor, iar misiunea lor este să dea mai departe o planetă mai curată.

A fost o întâlnire distractivă, dar şi educativă. Ca de fiecare dată, Freddy, vedeta acestei campanii, mascota seriei "Our World" de la National Geographic Learning, le-a explicat importanţa reciclării şi i-a învățat cum se face colectarea selectivă a deșeurilor.

Proiectul "Școala, prietenul tău de azi și de mâine" este finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020. Este dezvoltat de Fundatia Dan Voiculescu şi are ca scop implicarea, prin joacă, a copiilor din medii defavorizate în activități extrașcolare, cu un impact pozitiv asupra dezvoltării personalității lor.

Aduce școala mai aproape de copii, grupul țintă a constat în copii și elevi din medii dezavantajate, cu copii și elevi care locuiesc în afara Bucureștiului, care au posibilități materiale mai puțin satisfăcătoare. În acestă alternativă educațională se reușește să se aducă școala mai aproape de sufletul copiilor și se dezvoltă pe latura emoțională foarte bine - Liliana Toderiuc, Inspector General Adjunct - București

Campania-Concurs "Plastic sau Planetă?" este un program de educație de mediu și se adresează copiilor între 7 și 18 ani. Promovează importanța reciclării și le educă interesul pentru protejarea planetei. Acțiunea este organizată de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Centrul de Carte Fischer International.