Apa pe care o beau câteva mii de oameni din mai multe localităţi din Alba este plină de gunoaie. O campanie de voluntariat a fost organizată astăzi special pentru a curăţa apele râului Arieş. Elevii unui liceu din judeţ au fost cei mai curajoşi şi dedicaţi acţiunii.

Mai bine de jumătate de zi, elevii unui liceu din Abrud şi salvamontiştii din Alba au strâns fiecare gunoi aruncat în jurul râului Arieşul Mic. 

Articolul continua dupa recomandari

Unul dintre profesori a precizat că "am strâns foarte multe peturi, dar mai sunt altele pe care nu le putem lua pentru că sunt agăţate în copaci şi, la retragerea apelor, rămân efectiv suspendate".

Elevii au fost încântaţi de acţiune şi au spus că "este foarte important să curăţăm râul pentru că astfel putem salva o parte din planetă. Este foarte important şi să nu mai aruncăm gunoaie".

Arieşul Mic este un afluent important în zonă. Mai multe localităţi sunt alimentate cu apă de aici. 

Sorin Corcheş, primar Sohodol: Sunt cam 10.000 de oameni care consumă apă provenită din Arieş. Câmpeni, Gura Sohodol, etc

Lucian Forda, salvamontist Alba: Dacă nu păstrăm natura curată nu ne păstrăm nici pe noi. Fără natură, noi nu putem supravieţui. E foarte important

Pescuitul în zonă este aproape imposibil din cauza gunoaielor care plutesc pe râu. 

Acţiunea de curăţare a apelor va continua şi zilele viitoare. Tinerii voluntari vor să strângă gunoaiele şi de pe celalte râuri din zonă.