Eleva din Constanţa care a publicat un tabel prin care demonstra că, deşi nu este legal, la liceul ei se strâng bani pentru fondul şcolii şi arăta modul în care sunt folosite sumele, are de suferit din cauza curajului de care a dat dovadă! Adolescenta spune că a fost certată pentru gestul său de preşedinta asociaţiei de elevi din Liceul Traian. Acesta recunoaşte acuzaţiile, dar susţine că lucrurile nu stau chiar aşa cum le prezintă eleva.

De când a vorbit făţiş despre banii vehiculaţi de asociaţia părinţilor din liceul ei, adolescenta de 18 ani spune că trăieşte un coşmar.

Articolul continua dupa recomandari

Roxana Șerban, elevă: Da, s-au făcut presiuni, dar nu direct, nu simt la clasă, dar există și simt asta. Îmi e teamă, dar ținând cont că situația e publică și sunt martori, plus că s-a recunoscut pe față că așa se întâmplă

Atacul cel mai virulent ar fi venit recent chiar din partea preşedintei asociaţiei de părinţi din liceu. În cadrul ultimului Consiliu Şcolar al Elevilor din Liceului Traian, fata spune că fost „jignită şi batjocorită" de către aceasta în faţa tuturor celor prezenţi.

Roxana Șerban, elevă: A venit în față clasei și într-o încercare disperată de a își arată superioritatea, "tu știi că ai tăi nu au dat fondul școlii", și mi-a zis cum îți permiți tu să faci reclamații când tu nu ai contribuit cu bani pentru asigurarea pazei

LAURA SĂMULESCU, preşedintele asociaţiei părinţilor: Hărțuire este un termen mult prea greu. I-am reproșat, și poate că tonul nu a fost cel mai potrivit, dar felul în care m-am adresat a fost generat și de starea de tensiune în care eleva respectivă ne ține pe noi cei din asociația de părinți și chiar pe colegii ei

Doar că problema pusă de elevă ar fi una reală, recunoscută chiar de autorităţi şi de elevii majorităţii unităţilor de învăţământ. Iar legea este tot de partea elevei.

Preşedintele elevilor din Constanţa spune că se aşteaptă ca, după gestul curajos al Roxanei, autorităţile să ia măsuri şi să plătească paza şcolilor. Mai mult, tinerii sunt pregătiţi să meargă chiar şi în instanţă dacă drepturile nu le vor fi respectate.