Mai mult de un sfert dintre elevii din România petrec peste şase ore pe zi, pe Internet! Iar acesta este doar o medie, pentru că unii au voie doar o oră, maximum două, online, în timp ce alţii stau de dimineaţă până seara cu ochii în computer.

Tocmai de aceea, când apare un copil care are o pasiune neobişnuită, devine imediat o mică vedetă locală. Acesta este şi cazul unui elev din Bihor, al cărui hobby este să colecţioneze steagurile lumii.

Articolul continua dupa recomandari

Mihai a început să colecţioneze steaguri în urmă cu doi ani. De atunci şi până acum, a reuşit să strângă 155 de drapele, adică 80 la sută din numărul steagurilor lumii.

Reporter: De unde aceasta pasiune pentru steaguri?

Mihai Tripa, elev in clasa V-a: Pai intr-o zi cand mergeam la munca cu tata m-a intrebat daca vreau un steag de la magazin. Primul a fost al Germaniei.

Reporter: De ce?

Mihai Tripa, elev in clasa V-a: Pentru ca imi placea Germania pe acea vreme. Mi se parea o tara interesanta.

Mihai nu doar le colecţionează, el ştie pe dinafară ce culori, steme sau simboluri au steagurile diferitelor ţări.

Pasiunea pentru drapele l-a transformat într-o mică celebritate locală, cel puţin aşa este văzut de cei care îi furnizează steagurile: o mică fabrică de drapele din Oradea.

Alexandrina Chelu, administrator fabrica de steaguri: Este o surpriza pentru noi. Nu in fiecare zi auzim de copii care sa aiba ca pasiune drapelele tarilor. Ne-a dat de lucru dar ne-a facut placere.

Cum copiii trebuie să cunoască valoarea banilor încă de mici, Mihai îşi cumpără singur steagurile. Banii îi câştigă îndeplinind sarcinile impuse de părinţi, dar şi obţinând note maxime la învăţătură.

Sanda Tripa, mama: Spune că îi făcea luate și venea la magazin sa comande steagurile, cum e recompensat.

Pe langa colecția impresionanta de stegulețe, Mihai mai are o pasiune. Avioanele. Peste 30 de machete cumpărate tocmai din Amsterdam sunt la loc de cinste. Și despre ele știe toate detaliile.

Pe viitor își dorește să ajungă la cârma unui astfel de avion.