Site-ul edu.ro a picat duminică dimineață, cu 4 zile înainte de a fi publicate rezultatele la Bac 2018. Candidații care au vrut să acceseze portalul n-au avut succes pe durata întregii zile.

Site-ul edu.ro nu a putut fi accesat toată ziua de duminică. Probele au apărut dimineață: cei au vrut să intre pe portalul educației au avut parte de o tentativă soldată cu eșec. Site-ul de la care peste 130 de mii de candidați așteaptă rezultatele la Bac 2018 a picat.

Articolul continua dupa recomandari

Nu este însă un incident izolat. De obicei, în apropierea marilor examene naționale, site-ul Ministerului Educației are momente în care nu poate fi accesat.

Așa s-a întâmplat și la examenul de Evaluare Națională 2018, dar și în cazurile examenelor de Bac și Capacitate din anii trecuți. Printre cauze poate fi și numărul mare de accesări, care ar putea repeta situația zilele următoare.

Rezultatele la Bac 2018 nu vor fi afișate însă pe edu.ro. Pe 4 iulie, vor fi disponibile pe bacalaureat.edu.ro. Acest site, căruia oficialii din învățământ i-au făcut modificări zilele trecute, era funcțional  duminică dimineața.