România a ieşit din cursa pentru o medalie olimpică la handbal feminin. Un gol în plus al Norvegiei a făcut ca naţionala să rateze calificarea în sferturile competiţiei, după ce Angola a pierdut şi ea în faţa Spaniei.

Reprezentativa Spaniei a învins Angola, în ultimul meci din grupa A, scor 22-26, singurul rezultat care ar fi fost favorabil tricolorelor fiind victoria echipei africane.

Articolul continua dupa recomandari

Naţionala României a încheiat, duminică seară, grupa A, cu o înfrângere la limită în faţa campioanei olimpice en-titre, Norvegia, scor 27-28, după ce anterior obţinuse următoarele rezultate: 19-23 cu Angola, 13-26 cu Brazilia, 25-21 cu Muntenegru şi 24-21 cu Spania.

Cu doar 4 puncte în clasament, tricolorele mai aveau o singură speranţă, ca Angola să treacă de Spania, în ultimul meci al grupei, caz în care s-ar fi calificat în sferturi având victorie directă în faţa ibericelor.

Spania a învins însă Angola, cu scorul de 26-22 (13-12), iar cele două echipe s-au calificat ”la braţ” în sferturi, cu 6, respectiv 4 puncte. Brazilia şi Norvegia, ambele cu câte 8 puncte sunt celelalte echipe calificate în sferturi din grupa A, în timp ce România (4 puncte) şi Muntenegru (0) au părăsit competiţia.

Atât COSR, cât şi FR Handbal au anunţat ratarea calificării României în sferturi imediat după încheierea partidei cu Norvegia, chiar dacă jucătoarele antrenate de Tomas Ryde mai aveau o şansă prin victoria Angolei.

În grupa B, tot duminică, s-au jucat meciurile Suedia – Franţa 25-27 şi Olanda – Rusia 34-38, ultima partidă a zilei fiind cea dintre Argentina – Coreea de Sud, însă rezultatul acesteia nu mai influenţează clasamentul la vârf, în sferturi fiind deja calificate Rusia, Franţa, Suedia, Olanda.

Meciurile din sferturile de finală sunt programate în 16 august, semifinalele în 18 august, în 20 august va avea loc partida pentru medalia de bronz, iar în 21 august, ultima zi a Jocurilor Olimpice, se va juca pentru medalia de aur.

În sferturile de finală se vor duela Brazilia - Olanda, Norvegia - Suedia, Franţa - Spania şi Rusia - Angola.

Echipa de handbal feminin a României a mai participat de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie - 7.