Durerile de mâini sunt foarte neplăcute și apar dacă facem foarte mult sport, exagerăm cu exercițiile fizice sau lucrăm prea mult într-o poziție incomodă. Când ne dor mâinile există posibilitatea și să apară cârceii sau umflăturile. De cele mai multe ori, durerile de mâini dispar de la sine, fără să fie nevoie să facem ceva special. Însă există și varianta ca durerile de mâini să ne sâcâie pentru mai multe zile sau chiar săptămâni.

Cauzele durerilor de mâini

Articolul continua dupa recomandari

În funcție de cauze, durerile de mâine pot să apară din senin sau în timp. În multe situații, durerile de mâini sunt cauzate de niște probleme ale gâtului sau ale coloanei. Durerea brațului stâng poate semnala chiar și un infarct, dacă este însoțită de alte simptome, precum respirație dificilă sau stări de greață.

De regulă, durerile de mâini sunt cauzate de inflamații ale pielii, mușchilor, articulațiilor și oaselor. De asemenea, leziunile nervoase pot să dea naștere unor dureri mari de mâini. În anumite cazuri, durerile de mâini se manifestă împreună cu senzații de amorțeală.

Mâinile te pot durea și dacă suferi de așa-numitul cot al jucătorului de tenis (sau de golf), o afecțiune care apare când îți suprasoliciți mușchii și tendoanele din jurul articulațiilor cotului.  

Descoperă, mai jos, și alte cauze ale durerilor de mâini:

- sindromul de tunel carpian (afecțiune cauzată de compresia nervului median în interiorul tunelului carpian al încheieturii mâinii);

- scleroza multiplă (una dintre cele mai frecvente afecțiuni neurologice ale adulților cu vârste între 20 și 40 de ani);

- fracturile (rupturi de oase sau cartilaje tari);

- tendinita (inflamația sau iritația unui tendon);

- fibromialgia (boală cronică ale cărei principale simptome sunt durerile mușchilor și ale țesutului moale) ;

- artrita (inflamație la nivelul articulațiilor);

- luxațiile (pierderi permanente ale legăturilor articulare dintre capetele unei articulații).

Cum scapi de dureri fără să mergi la un medic

În scenariul în care durerile de mâini nu implică să mergi la un medic, deoarece știi cu exactitate ce le-a cauzat, poți să faci anumite lucruri chiar la tine acasă ca să te vindeci. Primul dintre ele este următorul: nu mai forța, sub nicio formă, zona afectată. Adică încearcă să nu mai ridici greutăți sau să nu mai faci exerciții fizice pentru o perioadă.

Un alt lucru care te va ajuta, garantat, să scapi de durerile de mâini, atât acum cât și pe viitor, este să folosești un fotoliu de masaj. Prin urmare, cumpără-ți un fotoliu de masaj modern de la Komoder și, după ce îl vei utiliza, o să observi imediat beneficiile sale. Fotoliile de masaj sunt excelente nu doar pentru că luptă împotriva durerilor de mâini, picioare, spate, gât, umeri și cap, ci și pentru că te ajută să te relaxezi și, astfel, să înlături, parțial sau total, stresul din viața ta.

O altă sugestie pe care o avem pentru tine ca să nu te mai doară mâinile este faci o baie fierbinte, la distanță de 2-3 zile de apariția durerii. Dacă zona afectată este umflată, baia caldă nu constituie o soluție bună. În cazul în care durerea este dublată de umflături, aplică gheață în zona afectată.