În plin sezon al ştiucii, turismul adresat pescarilor înfloreşte în Delta Dunării. Mirajul capturilor mari şi dese i-a atras chiar şi pe pescarii de peste graniţe, care sunt impresionaţi de bogăţia apelor şi frumuseţea locului.

O zi de pescuit care include şi închirierea unei bărci porneşte de la 1.000 de lei. Pescarii străini plătesc însă bucuroşi în timp ce spun poveşti despre ştiucile mai mari de un metru - un trofeu care poate fi găsit doar aici.

Articolul continua dupa recomandari

Delta Dunării, raiul pescarilor

Capturi superbe fac ca pescari din toată lumea să aleagă Delta Dunării atunci când începe sezonul ştiucii.

Unii duc vorba mai departe, alţii se îndrăgostesc de loc atât de tare, încât rămân aici. Este şi cazul acestui pescar împătimit din Franţa, care de 17 ani a devenit un om al Deltei.

Remetter Sylvain, operator în turism: "Când începe să muşte ştiuca în Deltă. Prindem noi francezii 10-20 de ştiuci pe an, aici putem să prindem 20-30 pe zi"

Este motivul pentru care francezul de 59 de ani a devenit ghid pentru străinii care vin să îşi încerce norocul în apele noastre. Un conaţional de-ai săi, venit pentru prima oară în România, a avut azi fir întins de opt ori.

pescar francez: "Am auzit doar lucruri bune. Se pare că aici este mult peşte, iar locul este unul magnific"

Remetter Sylvain, operator în turism: "Am prins. cel mai mare peşte era un somn de peste 100 de kile, am prins şi foarte mulţi crapi de peste 20 de kile şi foarte multă ştiucă de peste un metru. Aveţi tot ce vă trebuie, aici, în România"

Pescuitul pe canale, însă, nu este o distracţie ieftină.

Silvia Savu, administratorul unei pensiuni: "Tariful pentru pescuit este de 1.000 de lei pentru o zi de pescuit, pot merge două sau trei persoane"

Pentru pescarii care preferă concursurile de pescuit de la mal, un sejur cu totul inclus costă 3.000 de lei. Experienţa nu este necesară.