Sudul României este paralizat din cauza fenomenului de ploaie îngheţată, iar accidentele se tin lanţ. CNAIR şi Politia Română au decis să închidă complet circulaţia pe Autostrada Soarelui, între Brăneşti şi Drajna, pe ambele sensuri de mers, dar şi pe mai multe drumuri naţionale.

Circulaţia rutieră pe Autostrada Bucureşti - Constanţa a fost închisă, între Brăneşti şi Drajna, din cauza ploii îngheţate ce produce polei.

Articolul continua dupa recomandari

Utilajele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere acţionează în zonă.

”Din cauza ploii îngheţate (freezing rain) ce produce polei, CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră au decis închiderea circulaţie rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, pe ambele sensuri de mers,  între Brăneşti şi Drajna (km 9+500 – km 106+800)”, anunţă CNAIR. 

Drumuri naţionale închise 25 ianuarie 2019

Autorităţile anunţă că materialele antiderapante nu fac faţă, ploaia îngheaţă instant pe carosabil şi au luat decizia de a închide mai multe drumuri pentru a nu pune vieţi în pericol.

- DN 1D  (Urlati - Urziceni) 

- DN 2B  (C.A. Rosetti - Vizireni)

- DN 2C  (Costesti - Slobozia)

- DN 67C  (Novaci - Ranca/GJ)

De asemenea, CNAIR anunţă că circulaţia este îngreunată, tot din cauza fenomenului "freezing rain", DN 2A  (Urziceni - Giurgeni). A fost restricţonat traficul rutier pentru autovehiculele care depăşesc 7.5 tone. 

Situaţia actualizată a drumurilor şi autostrăzilor, 25 ianuarie 2019

Circulaţia feroviară a fost închisă în această dimineaţă pe secţia de cale ferată 202, între localităţile Strâmbuţa (judeţul Hunedoara) şi Pietrele Albe (judeţul Gorj), după ce pe gabaritul liniei de cale ferată a căzut grohotiş de pe versanţi.

Din cauza ceţii dense, porturile Midia şi Mangalia au fost închise. Din acelaşi motiv, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea sunt deschise, însă doar maritim.

Atenţionare pentru şoferi

CNAIR roagă participanţii la trafic să respecte restricţiile rutiere temporar instituite din cauza fenomenelor meteorologice. 

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", au mai transmis reprezentanţii CNAIR.

La această oră, mai multe judeţe se află sub avertizare cod galben ceaţă şi de ploi care pot produce polei.