Cel mai scurt drum către inima masivului Retezat şi către frumoasele lacuri glaciare este din nou accesibil maşinilor. A fost blocat aproape doi ani din cauza alunecărilor masive de teren. În ajunul minivacanţei de Sfânta Maria sute de turişti au ajuns deja în zonă, în drumeţii de o zi sau în vacanţe la cort.

Drumul de la barajul de acumulare "Gura Apelor" spre Poiana Pelegii este cel mai scurt acces către inima Retezatului. Un traseu de 20 de kilometri, pe care turiştii îl pot parcurge de astăzi cu maşina.

Articolul continua dupa recomandari

Turiştii au poposit deja pe malul lacului de acumulare "Gura Apelor". Unii dintre ei au venit de la sute de kilometri distanţă, doar pentru răcoare şi pentru aerul curat de munte.

În timp ce copiii pescuiesc, părinţii surprind peisajele de vis în fotografii. La fel, şi fotografii profesionişti care vin an de an în inima Retezatului.

Cei care ajung în zonă pot face drumeţii pe munte. Retezatul e cunoscut drept "tărâmul cu ochi albaştri", datorită lacurilor glaciare. Cu ghid şi echipament potrivit, în două ore turiştii şi copiii pot ajunge la cel mai mare lac glaciar din România, Lacul Bucura.

Taxa de intrare în Parcul Naţional Retezat este de 10 lei pentru adulţi, iar copiii au intrare liberă.