Soţul femeii aflate în stare gravă după ce i s-a făcut o transfuzie greşită în urma unei operaţii, la Spitalul CF2 din Capitală, a declarat, vineri, că nu e interesat să obţină despăgubiri din partea unităţii sanitare, ci vrea ca persoanele din spital care au greşit să nu mai pună mâna niciodată pe vreun pacient.

Bărbatul a declarat că le cere medicilor să explice de ce i-au pus soţiei lui o altă grupă de sânge şi a precizat ca poate înţelege că aceştia au greşit, dar vrea să i se explice de ce au minţit, deşi ştiau din prima zi ce le-a spus soţia lui, trezită din anestezie, şi anume că are grupa 0 pozitiv, nu AB IV, cum i-au pus ei în transfuzie.

Articolul continua dupa recomandari

Femeia a fost operată, marţi, la Spitalul CF2, de cancer în fază incipientă, iar informaţia privind transfuzia greşită ar fi fost comunicată medicilor chirurgi abia joi seară, când pacienta a avut o hemoragie puternică.

Bărbatul a mai spus că, din ce a înţeles, soţia lui nu a pierdut sânge în timpul operaţiei astfel încât să fie nevoie de transfuzie. El a precizat că cei doi medici care au salvat-o nu au mai plecat acasă şi au rămas să înţeleagă din ce cauză s-a produs acea hemoragie care nu putea fi oprită şi care venea din toate organele.

"Medicii au făcut presiune pe asistente aproape brutal şi până la urmă una dintre ele a recunoscut", a relatat bărbatul.

El a adăugat că şefa secţiei ATI a spitalului CF2 a încercat să îl asigure că nu este nicio greşeală.

"Doamna Georgica Vâlcoreanu a stat de vorbă cu mine în biroul managerului spitalului şi încerca să mă asigure că nu e nicio greşeală şi că prioritatea ei era să salveze pacienta", a spus soţul femeii.

Bărbatul a adăugat că pe fişa medicală a soţiei sale a fost aplicată pastă albă în zona unde fusese scrisă greşit grupa de sânge AB IV. El a precizat că în spital se află inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică, iar reprezentanţii secţiei ATI au refuzat să le prezinte acestora fişele medicale.

"Starea soţiei în momenul de faţă este critică, am luat decizia să o mutăm la un alt spital, chiar dacă e riscantă mutarea, pentru că în momentul de faţă se pune problema lipsei de încredere. În momentul în care ai fost minţit trei zile şi am crezut toate relelele pământului, în momentul ăsta nu mai pot să o las aici, mai bine o las în stradă, cu siguranţă trece cineva şi îi dă un pahar cu apă", a spus bărbatul.

Întrebat daca va da în judecată spitalul, soţul pacientei a spus că nu e interesat de bani, ci vrea ca persoanele din spital care au greşit să nu mai pună mâna niciodată pe vreun pacient.

El a adăugat că i-a spus şefei secţiei ATI, Georgica Vâlcoreanu, că poate să înţeleagă că ea a dorit să facă orice pentru a o salva pe soţia lui, dar nu înţelege de ce, de marţi până joi seara, când s-au făcut presiuni asupra asistentelor să recunoască, nu a anunţat pe nimeni despre această greşeală.

Sursa: News.ro