O mobilizare fără precedent pe reţelele de socializare a dat şansa la viaţă tânărului din Braşov, care suferă de o boală pulmonară rară. Peste 200 de mii de euro s-au strâns în timp-record, pentru transplantul de plămâni care îl poate salva.

La 29 de ani, Călin Farcaş a primit o şansă să poată supravieţui bolii pulmonare rare de care suferă. Nu putea fi tratat în România, iar pentru transplantul în India avea nevoie de 200 de mii de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Peste 11 mii de oameni, cunoscuţi sau nu, i-au fost alături tânărului braşovean. Şi au strâns banii în doar 5 zile. 

Cristian Florea, expert social media: "Este incredibil câtă putere ne poate oferi mediul online. Faptul că în câteva ore poţi să ajungi la sute, zeci sau chiar la zeci de mii sau la sute de mii de oameni prin intermediul unor share-uri sau unor like-uri. Sunt oameni din toată lumea, nu neapărat din oraşul în care locuieşti sau din ţara în care trăieşti."

Jeni Chiriac, psiholog: "Reţeaua de socializare nu face decât să adune oameni care au convingeri, care au trăsături, care au imbolduri asemănătoare."

Călin Farcaş a găsit singur clinica din India unde ar putea fi salvat. Statul român nu i-a dat un răspuns timp de şase luni. 

Călin Farcaș: "Mai am două, trei probleme dentare de rezolvat şi am plecat spre o nouă viaţă. Mai am un hop greu, ce-i drept, dar cu foarte mare încredere că o să-l trec. Nu pot să gândesc altfel, mai ales acum. O să mă întorc."

Tânărul îşi propune ca, după ce se face bine, să ajute - la rândul lui -  oamenii aflaţi în suferinţă.